A Freezer Clock használata

Ez a tipp most főként azokhoz szól, akik a Sims sorozatot nem csak játékra használják, hanem forgatásra is.  Egy olyan eszközt mutatok, ami igencsak megkönnyíti a Sims 2-vel forgatók munkáját.

Hiszen aki már egyszer is forgatni próbált a játékkal, az tuti ismeri azt a problémát, amikor egy végre tökéletesen beállított sim végül mégis bemozog. Vagy amikor az életbe se akar összejönni egy kép, mert sehogy se lehet leállítani az időt közben.

Ebben a tippben tehát megmutatok egy szinte alapkelléknek számító eszközt, ha Sims 2-es forgatásról van szó. Ez pedig nem más, mint a Freezer Clock.

Bár sokak számára már ismerős lehet ez a hasznos kis szerkezet, szerintem sokan nem ismerik még, pedig ahogy említettem, tényleg szinte alapkelléknek számít. De miről is van szó pontosan?

Maga a Freezer Clock innen szerezhető be, pár kattintással pedig máris a birtokunkban tudhatjuk, aztán már csak a szokásos módon telepítjük a játékunk Downloads mappájába.

De mire is használhatjuk?

A Freezer Clockkal lefagyaszthatjuk az időt a játékban, illetve egyénileg az egyes simeket is. Ezért amikor például egy animáció közben szeretnénk lencsevégre kapni adott simet, egyszerűen a megfelelő pillanatban megállítjuk. Egyszerre több sim is lefagyasztható vele, így forgatásnál a páros, illetve a csoportos jelenetek felvétele is sokkal egyszerűbb lesz.

A Freeze Time gombbal tehát magát az időt fagyaszthatjuk le, miközben minden más változatlanul marad. Ha ezt az opciót kiválasztjuk, a gomb Unfreeze Time gombbá alakul, ezzel a fagyasztás később feloldható.

Az egyes simeket a Freeze Me gombbal állíthatjuk meg, majd ha végeztünk fontos teendőinkkel szegény megfagyott simeken, az UnFreeze Me gombbal újra mozgóképessé tehetjük őket.

A Freezer Clockot a játékon belül a Vegyes kategóriában, azon belül is a Vegyes alkategóriában találhatjuk, és egy igencsak súlyos 1 simoleonos összegért kaparinthatjuk meg. Tipegőtől időskorig használható, illetve a “boolprop controlpets on” kód használatával macskáknál és kutyáknál is.

Remélem hasznosnak találtátok ezt a kis tippet. Ha bármi kérdésetek van, írjatok bátran! 🙂