Bővebben az apartmanokról

Újabb trailer érkezett a legújabb kiegészítőhöz, a City Livinghez, amelyben ezúttal az apartmanok kerültek főszerepbe.

Néhány új információ is napvilágra került azzal kapcsolatban, hogy miben lesz más az apartmanok világa az eddig megszokott otthonokhoz képest. Ezeket továbbkattintás után olvashatjátok. 🙂

A készítők szerint az apartmanok nemcsak egy új lehetőséget adnak simjeinknek az otthonteremtésre, de új körülményekhez is alkalmazkodniuk kell majd, adta hírül a Sims Community. De hogy miben is lesz más?

Kezdjük mindjárt azzal, hogy ezúttal valóban közösségként élhetnek együtt a simek. Vagyis amíg eddig ha szerettük volna figyelmen kívül hagyhattuk a szomszédokat, itt erre már kisebb esély lesz. Hiszen szomszédaink valóban mellettünk élnek, kapcsolatba léphetünk velük, láthatjuk ahogy élik az életüket. Vagy épp megtapasztalhatjuk, ahogy a simjeinket zargatják, hogy kölcsönkérjenek ezt-azt. 😀

Állítólag mi is költöztethetünk be szomszédokat a lakásokba, ha szeretnénk megtölteni az a két, három vagy négy lakást, amit az egyes épületek tartalmaznak, mint beköltözhető otthon, és elvileg több háztartást is irányíthatunk majd.

Akárcsak a Sims 2 esetében, a hangos szomszédok itt is problémát jelenthetnek majd, de oda kell figyelni arra is, hogy mi magunk se tartozzunk a zajosabb lakók közé. Szomszédaink között továbbá érdekesebb (vagy idegesítő?) karakterek is helyet kaphatnak, akik mindenképpen színesíteni fogják az életet a házban. Hát mi ez ha nem színtiszta szórakozás?

Ráadásul minden apartman mást és mást tartogathat a lakók számára, hogy mindig újabb és újabb helyzetekkel találjuk szemben magunkat. Legyen szó elátkozott házakról, vagy héba-hóba mindenkit felrázó földrengésekről. De ezeken kívül bizony olyan problémákkal is meg kell majd küzdeni mint a rossz vízvezetékrendszer, vagy éppen az áramszolgáltatás rossz minősége. Ennek oka az, hogy most már nem csak a simek, de a házak is különböző személyiségjegyekkel rendelkeznek majd, rendszerint 3 darabbal, és elvileg mi magunk is választhatunk majd a rendelkezésre álló több mint 20 lehetőség közül.

Éppen ezért jó lesz barátságos viszonyban maradni a főbérlővel, ugyanis ha bármi gondunk adódik, ő fog tudni segíteni benne. Úgyhogy érdemes nem elkésni a bérleti díjjal, vagy akár elsajátítani néhány új flörtölési technikát. Mert hát ki tudja, mi válik majd be. 😀

Ami az apartmanok szempontjából más lesz, az a csodás kilátás. Az ablakokból lenyűgöző panoráma nyílik a városra, így már csak ezért is megéri majd egy szuper lakást bérelni egy épületben. Cserébe azonban sajnos – akárcsak a Sims 2 Nagyvárosi élet kiegészítővel jött apartmanoknál – itt sem tudjuk majd tovább bővíteni a lakásokat. De igény esetén néhány lakótárssal még mindig megoszthatjuk otthonunkat – na meg persze a költségeket. Ha viszont a simoleonok nem okoznak gondot, a penthouse-ok szabadon építhetőek a tetőn kedvünk és a pénztárcánk szerint.

Ami viszont nem éppen a jó híreket gyarapítja, az pár olyan információ, amelyek szerint apartmanok építésére sajnos nem lesz lehetőség, ráadásul úgy tűnik, az apartmanok egyelőre csak és kizárólag az új városban, San Myshunoban lesznek elérhetőek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.