Kutyák, macskák, konzolok és mosás

Az utóbbi hetekben csendesen csordogáltak az információk a következő Sims 4-es kiegészítőkről, így hát úgy döntöttem, összefoglalom nektek a legfontosabb újdonságokat ezekkel kapcsolatban! Érdekel, hogy milyen izgalmas dolgok várhatóak a Cats & Dogs kiegészítővel kapcsolatban? Vagy hogy mi a helyzet a játékosok segítségével készülgető Stuff Packkel? Esetleg, hogy mi várható a konzolos megjelenéssel kapcsolatban? Ha bármelyikre igen a válasz, katt a folytatásra! 🙂

Vaú és nyaú

Ami az utóbbi időben lázban tartja a Sims 4-es játékosokat, az nem más, mint a november 10-én megjelenő Cats & Dogs kiegészítő. Nem csoda, hiszen a korábbi sims szériákban is szerepet kaptak ezen négylábú élőlények, így hát minden háziállatszerető epekedve várja, hogy megjelenjenek a legújabb simsben is.

Néhány nappal ezelőtt kaptunk egy lerakat új képet a háziállat-készítő képernyőről, amelyeket teljes pompájukban ITT és ITT tekinthettek meg! Már ezekből is nagyon sok mindent felfedezhetünk az érkező kiegészítővel kapcsolatban.

Először is, a készítők ígérete szerint rengeteg kutya és macskaféle közül tudunk majd válogatni, amiket aztán testre is szabhatunk, hogy létrehozzuk a nekünk tetsző egyedet. Ám nem csak kutyusok és cicusok közül szemezgethetünk! Akár rókát vagy mosómedvét is készíthetünk! (egyelőre azonban úgy tűnik, ezek a fentebbiek alfajai lesznek, tehát csupán módosított változatok, de ne legyen igazam).

Azonban a testreszabás rendkívül aprólékos, ugyanis nem csak hogy színkört használhatunk a bunda egyedivé tételére, de még saját kezűleg festegethetünk rá mintákat! Ugye, milyen szuperül hangzik! 😀

Természetesen nem csak a genetikai kinézetükkel tehetjük különlegessé állatkáinkat. A megjelent képek alapján rengetek kiegészítő, ruhácska, és egyéb furcsa dolog közül válogathatunk, amiket rájuk aggathatunk! Legyen szó akár pulcsiról, babos kendőről, unikornis-szarvról vagy sajtos melegszendvics-sapkáról! 😛 Sőt, a hírek szerint a simekhez hasonlóan az állatoknál is lehet majd különböző ruhakategóriákat használni – akár külön kültéri és beltéri kinézetet is adhatunk nekik!

Az utódlásról még nem sok mindent tudtunk meg, azonban azt az újdonságot igen, hogy ezentúl lehetőségünk lesz ivartalaníttatni az állatainkat! Ez összefüggésben van azzal, hogy a kutyákat és macskákat nem fogjuk tudni irányítani (elvileg kóddal sem a készítők szerint), így hát ezzel az intézkedéssel akadályozhatjuk meg a nem kívánt szaporulatot.

Néhány egyéb infót is megtudhattunk még a készítőktől. A trailerben is láthattuk, hogy a kutyusok tudnak úszni, és az állatokat akár nyaralóhelyre is magunkkal vihetjük (Granite Fallsba). A róluk való gondoskodás pedig a simek Character Value pontjait is módosítja (amennyiben rendelkezünk a Parenthood kiegészítővel).

A macskák kiválasztható tulajdonságaira is fény derült! Ezek nem mások, mint: Affectionate (gyengéd), Aloof (tartózkodó), Clever (okos), Curious (kíváncsi), Fluffy (bolyhos), Free Spirit (szabad szellemű), Friendly (barátságos), Frisky (élénk), Glutton (nagyevő), Lazy (lusta), Mischievous (csintalan), Playful (játékos), Prowler (csavargó), Skittish (ijedős), Spoiled (elkényeztetett), Talkative (beszédes), Territorial (területi).

Ezeken kívül az építkező kedvűek is örülhetnek egy újdonságnak, ugyanis érkeznek a játékba a nyolcszögletű tetők, amelyek eddig hiányoztak!

Néhány szó a tiszta ruhákért

Már jó néhány hónapja mennek a szavazgatások a hivatalos oldalon egy új Stuff Packkel kapcsolatban. Sokáig Eco Living néven futott a projekt, amelyekbe a készítők szerették volna bevonni a játékosokat, hogy véleményükkel formálják a megjelenő kiegészítőt. Nemrégiben egészen letisztázódott már a dolog, ugyanis a Stuff Packnek nem csak a témája van már meg, hanem a neve és az ikonja is. Ez pedig nem más, mint a Laundry Day, az ikonja pedig az alábbi:

A megjelenési dátumról még nem kaptunk pontos információt, de 2018 elejére datálják.

Konzolos várakozások

Egy másik nagyobb projekt, ami készülőben van, az nem más, mint a Sims 4 konzolra (PS4 és XBOX) való megjelenése. A néhány hete tartott Sims Camp eseményen nyerhettünk némi bepillantást a játék várható működésébe. Ahogyan láthatjuk, sok hasonlóságot mutat a PC-s nagytestvéréhez, a visszajelzések alapján az építkezés kicsit nehézkes, de hozzá lehet szokni.

A hírek szerint azonban nem csak az alapjáték érkezik konzolra, hanem a Toddlers Stuff Pack is! Sőt, felröppent egy olyan pletyka is, miszerint a Cats & Dogs kiegészítő is meg fog jelenni, habár ezt még nem szabad kőbe vésett információként kezelni. Mindenesetre reméljük a legjobbakat, és izgatottan várjuk a további híreket! 😀

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.