Még több macska és kutya!

Az utóbbi napokban ismét beindult a híráradat a már kevesebb, mint egy hónap múlva megjelenő Cats & Dogs-ról. Így hát mi is összegyűjtöttük a legfrissebb és legizgibb infókat az érkező kiegészítőről! Katt a folytatásra! 😀

Először is, ha valaki lemaradt volna róla, néhány nappal ezelőtt egy friss trailer látott napvilágot, amelyben jobb bepillantást nyerhetünk az állatszerkesztő felületbe, valamint néhány morzsát is láthatunk az állatok tulajdonságairól, és az új szomszédságról is!

Ahogyan a videóból is láthatjuk, az állatok kinézetét hasonlóképpen lehet manipulálni, mint a simekét, ami még nagyobb alkotói szabadságot ad, mint mondjuk a Sims 3-as, csúszkás megoldás. Már alapból is rengeteg kutya és macskafajta közül választhatunk, amiket aztán kedvünkre keverhetünk, így hozva létre új fajtákat is akár. Egy adott fajtának pedig több színkombinációját is megtalálhatjuk a játékban!

Ami azonban szerintem a legizgibb része, az a bunda testreszabhatósága. Ugyanis körülbelül csak a képzeletünk szabhat határt az állatunk kinézetének! A bundát akár előre elkészített mintákkal is díszíthetjük, vagy festegethetünk különböző méretű és alakú ecsetek segítségével, ahová csak akarunk! Vagy akár a pecsét eszközt is használhatjuk, hogy mintákat (plumbbob, szív, mancs, kaktusz, és még sok mást) nyomjuk kutyánk vagy macskánk bundájára. Bármilyen színben, a színkerék segítségével! 😀

Ha már testreszabás, természetesen nem hagyhatjuk ki az állatka személyiségét sem, hiszen amennyi cica és kutya, annyi jellem! Amikor kiválasztunk egy fajtát, a játék automatikusan javaslatként hozzáadja az arra jellemző tulajdonságot. De persze nem szükséges ragaszkodnunk hozzá, megváltoztathatjuk akár azonnal! A négylábú kedvenceink, akárcsak a simek, három jellemvonással rendelkeznek. Korábban már napvilágot láttak a cicák választható tulajdonságai, és immáron a kutyákét is ismerjük. Ezek pedig a következők: Active (aktív), Adventurous (kalandvágyó), Aggressive (agresszív), Couch Potato (otthon ülő), Friendly (barátságos), Glutton (nagyevő), Hairy (szőrös), Hunter (vadász), Independent (független), Jumpy (ugrálós), Loyal (hűséges), Playful (játékos), Sleuth (nyomozós), Smart (okos), Stubborn (makacs), Troublemaker (bajkeverő), Vocal (hangos).

Ahogyan már korábban is megpendítették, rókák és mosómedvék is létrehozhatóak! Az előbbi egy egyedi kutyafajta, míg az utóbbi egy macskafajta lesz, amiket hasonlóképpen szerkeszthetünk, mint a “sima” állatokat. Azonban különleges hanggal fognak rendelkezni!

Már rögtön az állat létrehozásánál kiválaszthatjuk a korát, ugyanis kölyök, felnőtt és idős egyedeket is alkothatunk! A játékban persze ők is öregszenek, amelyet nem manipulálhatunk (maximum, ha kikapcsoljuk az öregedést a simeknél, ők sem öregszenek). A macskák és kutyák csakis végelgyengülésben halálozhatnak el (tehát ezek szerint nem kaphatnak el halálos betegséget sem), és miután eltávoznak az égi vadászmezőkre, a szellemük visszatérhet szeretett gazdijukhoz (akárcsak a simek esetében)!

Tegnap a készítők élő közvetítést tartottak az állatkészítő használatáról, amelyet visszanézhettek ezen a linken! 🙂

A jó dolgokból persze a simek sem maradhatnak ki, ugyanis nekik is ígér a kiegészítő egy lerakat új rucit, hajat és kiegészítőt! Ezekről is kaptunk egy bemutató videót!

A menő cuccok mellett a simek új tulajdonságokkal is gazdagodnak, ezek pedig nem mások, mint a Dog Lover (kutya szerető) és a Cat Lover (macska szerető). Emellett egy új aspiráció is megjelenik, aminek a neve Friend of Animals (avagy az állatok barátja).

Bár a sim és háziállata közötti interakciókról még nem hallottunk olyan sokat, azért pár dolgot már lehet tudni (a trailerből is többek között). Az állatokkal el lehet utazni közösségi területekre, ahol összebarátkozhatnak a közelben lakók kedvenceivel, vagy akár csavargókkal! Ha egy sim jóban lesz egy kóbor állattal, akár örökbe is fogadhatja! A simek többféle játékot tudnak játszani állataikkal, és a cukiságmérőnk is kiakad, amikor meglátunk egy tipegőt egy kisállattal barátkozni! ^^

Persze, ha nem jól bánunk a négylábúakkal, el is szökhetnek otthonról. Van esély rá, hogy később visszatérnek, ám még az is lehet, hogy nem egyedül!

Már korábban is esett szó az új, gyönyörű szomszédságról (Brindleton Bayről), ami a kiegészítővel fog érkezni. Most azonban megtudhattuk, hogy négy részből fog állni, amiből egy részecske “különleges” lesz! Hogy pontosan ez mit is takar, arra az elkövetkező hetekben fogunk választ kapni! Én már kíváncsi vagyok! 😀

Végezetül a készítők több élő közvetítés várható időpontját is megosztották a rajongókkal: október 26-án az állatorvosi klinika működésébe pillanthatunk majd be, míg november 2-án a játékmenetről és a világról láthatunk majd közvetítést! Ha tehetitek, nézzetek bele ti is a Sims Twitch csatornáján! 🙂

Mentés

Mentés