Tipegők? Tipegők…

Jó, kezdjük azzal, hogy ez a cikk annyira nem lesz hír, mint inkább egy vélemény, de soroljuk a hírek kategóriájába, ha már úgyis mindenki – na jó, azért nem tényleg mindenki – ezzel van elfoglalva.

Két nappal ezelőtt, szinte bombaként robbant a hír, hogy visszatérnek a tipegők a játékba. Illetve, hogy végre bemutatkoznak a Sims 4-ben is. Valljuk be, jó régóta várt már erre a simses közösség, és még mi is hírt adtunk arról, hogy valami talán készül. Aztán sosem kapott igazán nagy hangsúlyt ez a téma, eltekintve az állandó reménykedéstől, amire általában kitérő választ kapott mindenki, aki esetleg volt olyan bátor, vagy botor, hogy esetleg rákérdezzen egy erre alkalmas felületen.

Emlékszem, hogy amikor végül mindenki legnagyobb megdöbbenésére végre megjelentek a tipegők, én pont nem voltam otthon. Aztán hazaérve, amikor újra internet közelbe kerültem, meglepetten tapasztaltam, hogy nem csak a Facebookot, de a Tumblrt is jócskán elárasztották az új infók. Nézegettem a képeket, átpörgettem a videót, és elolvastam minden új információt, és emlékszem, hogy arra gondoltam, de jó is lesz végre ezt is kipróbálni. Mert én játszok a Sims 4-gyel, és mondhatni kedvelem is, még akkor is, ha kezdetben annyira még nem is rajongtam érte. Úgyhogy úgy voltam vele, hogy na végre, legalább valami most tényleg felrázta a Sims rajongókat, vagy pont azokat, akiket a Sims 4 eddig annyira nem mozgatott meg.

De aztán valaki azt mondta nekem, hogy szerinte szinte szánalmas, hogy ez mekkora hírértékkel bír, miközben ez már a Sims 2-ben is alap dolognak számított. És ezen elgondolkodtam.

Mert valljuk be, ez azért igaz, és ez volt a fő oka annak, hogy ilyen sokan várták ez a dolgot a Sims 4-be már kezdetben is. A Sims 2 még 2004-ben jelent meg, vagyis konkrétan tizenhárom éve. Ott mégis sikerült megoldani a tipegők kérdését, és aztán a Sims 3 is hagyatkozott mindarra, amit a Sims 2 elért.

Úgyhogy a kezdeti lelkesedésem mostanra átalakult valami mássá. Talán csak elégedettséggé? Hogy végre a Sims 4 is tudja majd nyújtani azt, amiért mondjuk megszerettük az előző szériákat. És úgy gondolom, hogy ezt a játék készítői is érzik. Mert akárhogy is nézzük, egy profitorientált vállalkozásról van szó, most mégis ingyen tették elérhetővé a tipegőket, miközben szerintem egyértelmű, hogy nagyot kaszálhattak volna vele. Mert a Sims 4 rajongói között szerintem aligha találnánk olyan embert, aki nem szívesen áldozna olyasmire, ami végre tényleg újdonságot ad a játékmenetnek. Mert persze izgalmas egy-egy új kiegészítő, vagy akár vámpíros csomag, de vannak olyan dolgok, amikre azért – és nem csak szerintem – nagyobb hangsúlyt kellene fektetni.

Összességében kíváncsi vagyok a tipegőkre, és hogy mennyiben változtatja majd meg a játékot. Hiszen már a trailerből is kiderült pár dolog, és szerintem sok olyasmi van még, amit ez tartogat magában. Úgyhogy várom, hogy kipróbálhassam. Ha pedig még gondolkodtok, hogy vajon megéri-e ezek után új esélyt adni a játéknak, akkor nézzétek meg a trailert, hátha kedvet kaptok hozzá. 🙂