Kiegészítő részlet – Ex-feszkó

– Hát, kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz az új órarendünk – tűnődött Mike, miközben Skyjal kézenfogva beléptek az iskola épületébe. A suli előtt nagy tábla hirdette, hogy az átszervezésekről negyed kilenckor kapnak a diákok tájékoztatást a tornateremben.

– Az enyém nem lehet rosszabb, mint a régi – vonta meg a vállát a lány. – Három nulladikom is volt.

– Nekem csak egy.

– Kis mázlista – bökte könyökével oldalba a fiút. Nem mondta ki, de nem várta különösebben a suli újraindítását, nagyon jól elvolt az utóbbi napokban. Szinte minden percet együtt töltöttek Mike-kal, és úgy érezte, hogy egyre jobban szereti.

– Tényleg szerencsésnek érzem magam – mosolygott rá a fiú –, mert ilyen gyönyörű, okos, fantasztikus lánnyal vagyok együtt, mint te.

Sky érezte, hogy a füle hegyéig elvörösödik.

– Jaj, te! – ölelte át szerelmét, és megörült, hogy a fiú karja egyben tartja, mert úgy érezte, hogy mindjárt elolvad.

– Hé! – kiáltott valaki, rendkívül ismerős hangon, amire Sky kénytelen volt elengedni Mike-ot.

Arcáról rögtön le is hervadt a mosoly, ahogy meglátta Aaront feléjük közeledni. A magas, fekete hajú fiú úgy nézett ki, mint aki mindjárt felrobban.

– Te! – mutatott Aaron ujjával Mike felé. – Veszed le a kezed a barátnőmről!

Sky érezte, hogy iszonyatosan felmegy benne a pumpa. Eszébe jutott, amikor az Omega-központban látta őt, szövetkezve ellenségeikkel, és ebben a pillanatban még nagyobb utálatot érzett iránta, mint akkor.

– Csak ne utasítgass itt másokat! – állt be Mike elé, csípőre tett kézzel.

Aaron láthatóan meglepődött, és megtorpant egy pillanatra.

– Most mi bajod van, Sky?

– Szerinted? Mégis mi bajom lehet? – megint érezte, hogy elvörösödik, de most a méregtől.

– Nem tudom! – tárta szét a karját a fekete hajú fiú. – De jó lenne, ha nem ölelgetnél másokat az egész iskola szeme láttára!

– Nem te fogod megmondani, hogy mit csináljak és mit ne! – kiabálta ingerülten. – És különben is: Mike-nak a kisujja is többet ér nálad!

– Ja, persze, a hős megmentő. – Nézett végig megvetően Aaron a szőke fiún.

– Igen! Mi harcoltunk! – folytatta hevesen az ordibálást. – És te mit csináltál? Átálltál hozzájuk!

– Mi? – kérdezte zavarodottan Aaron. – Ezt mégis honnan…

– Láttalak, képzeld el! Közöttük! Te szemét! Én megbíztam benned, te meg lepaktáltál velük!

– Nem tehettem mást, bogárka – mentegetőzött a fiú. – Megöltek volna!

– Ne hívj így! – toppantott egyet a lábával Sky.  – Egy szánalmas, gyáva alak vagy! Én inkább meghaltam volna, minthogy átálljak!

– De…

– Nincs de! – A lány érezte, hogy kiszárad a torka, és valami szúrja a szemét. – Nem érdekel a magyarázatod! Undorodom tőled!

– Sky gyere – ragadta meg a karját Mike. – Nem ér ennyit.

– És még azt hitted, hogy ezek után lehet köztünk valami? – vágta még oda, mielőtt elfordult volna.

Mike a kezénél fogva húzta maga után, és bámészkodó szempárokat érzett a hátán. Kicsit remegett, de nem tudta, hogy a dühtől, vagy a csalódottságtól.

A fiú végül bevezette egy üres tanterembe, majd becsukta maguk mögött az ajtót. Skyból ekkor megállíthatatlanul kitört a zokogás.

– Cssss – csitította Mike, miközben a karjába zárta. – Ne foglalkozz vele.

A lány nem tudott megszólalni, csak szorította magához a fiút. Tudta, hogy egyszer majd szembe kell néznie Aaronnal, de nem gondolt rá, hogy ennyire ki fogja borítani a találkozás. Komolyan azt gondolta, hogy minden olyan lesz, mint régen? Ennyire nem fogta fel, hogy mit tett? Nem értette, hogy hogyan lehetett szerelmes egy ilyen alakba. Még ha régen nem is volt ilyen beképzelt köcsög.

Ahogy Mike átölelte, és érezte a fiú szívverését, kicsit megnyugodott. Szégyellte magát, amiért nem tudta visszafojtani a könnyeit.

– Ne foglalkozz vele, jó? – létesített vele szemkontaktust Mike, majd megpróbálta ügyetlenül letörölni a nedvességet az arcáról.

Sky bólintott, és nagyon szerencsésnek érezte magát, amiért egy ilyen megértő, gondoskodó és édes fiúval van együtt, mint Mike.


Megjegyzés: Hát igen, hiába zárta le már magában ezt a kapcsolatot Sky, azért mégis ott van mögöttük az a több mint két együtt töltött év, azért rosszul estek/esnek neki ezek a dolgok. Szerencsére ott van neki Mike, hogy megvigasztalja. ^^ Hát, remélem, hogy tetszett! 😀 (és *khm* van megírva Clayler előzménytörténetem, szóval talán egyszer felkerül az is… de ne vegyétek ígéretnek XD)

Vissza az adatlapra

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés