Sims 3-as tipp – Amit az OMSP-ről tudni kell

Az OMSP egy nagyon hasznos kis segédeszköz, melynek segítségével megemelhetünk tárgyakat. Valószínűleg a legtöbb játékos használta már, mégis úgy gondoltam, érdemes összeállítani egy tippet, hiszen azt már kevesebben tudják, hogy nemcsak megemelhetjük a tárgyakat, hanem eldönthetjük őket különböző szögekben, de akár kicsinyíthetünk és megnagyobbíthatunk is a segítségükkel.

  1. Megemelés

Az OMSP-ék legismertebb változata az egyszerű megemelés. Ha már beszerezted a játékodba, akkor akár ezt a pontot át is ugorhatod. Viszont, ha kezdő Sims 3 játékos vagy és még nem hallottál róla, akkor viszont mindenképpen olvass tovább. A Mod The Sims oldalon a letöltések sokáig regisztrációhoz kötöttek voltak, de most már nincs más dolgod, mint IDE kattintani, majd a Files fülecske alatt letölteni a játékodhoz megfelelő változatot (lásd a képen)

Ha nem tudod, hogyan telepítsd a Sims 3-as egyedi tartalmakat, akkor kattints IDE.

Ha mindennel készen vagy, ideje kipróbálni, hogyan is működik. Miután beléptél a játékba, kattints a Vásárlás módra. Az OMSP-t a katalógusban a Dekorációk azon belül az Egyéb díszítőelemek között fogod megtalálni, ára 0 simoleon. Használat előtt írd be a moveobjects on kódot, majd rakd le az OMSP-t  tetszőleges helyre és helyezd rá a megemelni kívánt tárgyat, vagy simet. Fontos tudni, hogy az OMSP csakis vásárlás módban látszik, ezért itt is kell beállítani a magasságot. Nyomd be a Shift + Ctrl kombinációt és kattints a OMSP-re. Ha mindent jól csináltál, ezt kell látnod.

Válaszd ki, mennyivel szeretnéd megemelni az adott tárgyat.

+Tipp

– ágy 70 cm

– kávézóasztal 48 cm

– konyhapult 97 cm

– éjjeliszekrény 78 cm

– étkezőasztal 78 cm

– komód/ruhásszekrény 96 cm

– kanapé 42 cm

Fellépő problémák:

– A konyhai eszközök nem működnek rajta.

– Ha a sim úgy lép, hogy rajtahagytad az OMSP-n, akkor eltűnik, ebben az esetben teleportáld vissza.

  1. Eldöntés

A második kategóriájába tartoznak a azok az OMSP-k, amelyek segítségével különböző szögekben eldönthetünk tárgyakat. Mivel az eredeti OMSP-n alapul a működése, így nélkülözhetetlen, hogy meglegyen az alap is, amit az első pontban már bemutattam.

Először is kattints IDE, és töltsd le a tárgyat. A katalógusban szintén a Dekorációk azon belül az Egyéb díszítőelemek között fogod megtalálni. Megvan? Szupi. Jól látod, több is van belőle: 90, 75, 45 és 15 fokban eldöntő változat. Ennek függvényében válaszd ki a tetszőleges változatot, és tedd rá az eldönteni kívánt tárgyat.

+Tipp: Ha egymásra pakolsz különböző szögű OMSP-t, akkor akár más szögeket is létrehozhatsz.

Fellépő problémák:

– Előfordul, hogy a tárgy eldöntéskor a földbe süpped, ilyenkor nyomd le a Shift + Ctrl kombinációt és kattints az OMSP-re, és növeld a magasságát.

– Amennyiben simeket helyezel rá, ugyanolyan problémák lépnek fel, mit az eredeti
OMSP-n.

– Lebegő árnyékok, mivel az árnyék a tárgyhoz kapcsolódik.

  1. Kicsinyítés és megnagyobbítás

Igen, jól olvastad, ilyen OMSP is létezik. Katt IDE a letöltésért, majd ugyanúgy mint az előző OMSP-ket, ezeket is a Dekorációk azon belül az Egyéb díszítőelemek között fogod megtalálni. Azonnal szembetűnik, hogy ebből a fajtából sokkal több van. Pontosan 9 darab.

  1. Kicsinyítés – Ide 4 OMSP tartozik. 25%, 33%. 50% illetve 75 %-kal csökkenthetjük a tetszőleges tárgy méretét.

2.Megnagyobbítás. Ebbe a kategóriába 5 OMSP tartozik. 125%, 150%, 200%, 300% és 400%-kal nagyobbíthatjuk meg a tárgyakat.

Amint azt bizonyára észrevetted, a kicsinyítésnél a tárgy formája megváltozik, széthúzódik, de erre a problémára van megoldás.

Először helyezd a tárgyat egy nagyobbító OMSP-re, például a 150 %-osra. Majd ezzel együtt helyezd a valamelyik kicsinyítő OMSP-re. Tádá! Probléma megoldva!

Remélem, hasznos volt számotokra a tipp. Ha bármilyen kérdésetek van, feltehetitek akár kommentben, akár a chaten. Jó Simsezést! 🙂