A keresés művészete

Szerintem mindannyian voltunk már úgy, hogy egy bizonyos, specifikus egyedi tartalomra volt szükségünk. Ilyenkor általában körbenézünk kedvenc letöltési oldalainkon, esetleg Google barátunkat is segítségül hívjuk, azonban még így is hosszú ideig tarthat a keresés. Gondoltátok, hogy néhány apró trükkel sokkal hatásosabbá tehetjük a keresési folyamatainkat? Bővebb infókért katt a továbbra! 🙂

A Google a legjobb barátom?

Ha keresni kell valamit, nálam első állomás a Google. Ha megfelelő kulcsszavakat használunk, nagy valószínűséggel meg fogjuk találni a keresett egyedi tartalmat. Na de hogyan is néz ez ki gyakorlatban?

Először is kezdjünk a játék nevével, amihez a cuccost keressük (sims 2, sims 3 vagy sims 4 – vagy akár más sims játék, csak ezekkel lehet a legjobban példálózni), majd írjuk be angolul a dolgot, amit keresünk (ha nem ismerjük az angol nevét, segítségül hívhatjuk Google fordító barátunkat). Lehetőleg minél pontosabb szavakkal. Ha esetleg olyat keresünk, amit már láttunk, de most perpillanat nem találjuk, akkor az oldal vagy a készítő nevét is írjuk be a keresőbe. Ha az első pár találatban nem látjuk, amit keresünk, menjünk át a képek fülre, hiszen így legalább nagyjából látjuk, hogy mik is azok a dolgok, amiket kilistázott nekünk (meg amúgy is vizuálisan könnyebb így megtalálni, mint csak a szöveges találatokat átkutatva).

Figyeljünk rá, hogy hiába írjuk be a játék nevét, sok esetben más játékokból fog találatot hozni a keresés. Ilyenkor egy trükköt tudnék javasolni: írjuk be a másik két széria számát mínusz előjellel. Még így is lesz találat másik játékokból, de sokkal kevesebb, és ezáltal hatékonyabb lesz a keresés.

Hát, legalább néhány találat tényleg használható XD

A másik trükk, hogy tegyük idézőjelbe azokat a szavakat vagy kifejezést, aminek mindenképpen szerepelnie kell az eredményben. Ugyanis a Google külön szavakra keres rá, és ha mondjuk, beírunk öt szót, akkor ha hármat abból megtalál egy oldalon, azt már kilistázza, és lehet, hogy totál más eredményeket hoz ki, mint amiket szeretnénk. Ezt főleg hajaknál tapasztaltam, ugyanis ha beírom a kreátor haj neve kombót, nagy eséllyel a kreátor összes létező haját ki fogja listázni, és a pontos haj elveszik a tömegben. Ilyenkor tegyük idézőjelbe a haj nevét, és máris jobb eredményeket kapunk.

Tumblr, tumblr te csodás

Az egyedi tartalmak manapság leginkább a tumblr oldalakra tolódtak, tehát érdemes lehet ott is keresni a pontosabb eredményért. Rengeteg cc finds oldal van a világhálón, de most egyet javasolnék, a legnagyobbat: http://sssvitlans.tumblr.com/ Az oldalon tagekkel tudunk navigálni a tartalmak között, jó sok van, ami megkönnyítheti a dolgunkat.

Több másik tumblr oldalon van keresődoboz, amivel mindenféle szavakra tudunk rákeresni, de itt pont nincs, na, mit tegyünk ekkor? Íme, egy trükk! Nem kell mást tennünk, minthogy az url cím mögé odabiggyesszük hogy /search/ aztán ide írjuk, hogy mit keresünk. Ez bizony ugyanaz a funkció, mint a keresődobozos!

Hát igazából ennyi lett volna a tipp, remélem azért tudtam valami újat és hasznosat mutatni! Ezekkel a trükkökkel általában mindig megtalálom amit keresek, szóval ne habozzatok alkalmazni őket! Ha pedig van kérdés a témával kapcsolatban, várom kommentben! 🙂

Mentés

Mentés