City Living Tippek – Énekelj!

A Simsben mindig is nagy szerepe volt a zenének, mint ahogy a különböző hangszereknek és az éneklésnek is. A Sims 3-ban akár híres énekessé is válhattak simjeink, ha igazán akartuk. A City Livinggel pedig – sok más egyéb között –, ez a képesség is végre elérhetővé vált a Sims 4-ben. Kicsit ugyan más formában, de nem kevésbé izgalmasan. Hiszen most már mi magunk írhatjuk a dalokat, és akár zeneszerzővé is avanzsálhatunk. Lássuk, miről is van szó pontosan! 🙂

Az énektudás fejlesztését két módon kezdhetjük el. A legalapvetőbb a karaoke gép használata. Bár kezdetben simünk meglehetősen fals hangon fog dalolni, minél több időt tölt énekléssel, annál magasabb szintre juthat.

A másik lehetőség a zuhanyzás közbeni énekelgetés. Bizony, ezúttal akár a zuhany alatt is dalra fakadhatnak simjeink. Bár a Sing in Shower nem alapvető opció, ha a simünk már amúgy is a napi tisztálkodással foglalkozik, elérhetővé válik ez a lehetőség, mert hát éljen a multitasking.. 😀 Küldjük simünket fürdeni, majd kattintsunk újra a zuhanyfülkére, és már ki is választhatjuk azt a bizonyosat, hogy elérhessük az énektudás első szintjét.

És hogy hogyan érhetjük el a legfelső, 10-es szintet? Nos, nem árt, ha bőszen gyakorlunk önállóan vagy akár a karaoke masinán, és kihasználjuk az elért szint általi új lehetőségeket.

Az első szint után már mikrofonra, vagy akár simünkre kattintva is elérhető a Practice Singing (Éneklés gyakorlása) opció, úgyhogy bárhol leállhatunk egy kis örömzenélésre. Plusz ha simünk egy szuper gitárt is birtokol, akár önmagát is kísérheti, ha éppen dalolni támad kedve.

A harmadik szinttől már akár szerenádozhatunk is, ha szívünk választottját a fantasztikus énekhangunkkal szeretnénk levenni a lábáról. Mondjuk nem biztos, hogy örülni fog neki, de hát egy próbát mindenképpen megér a dolog. Éljen a romantika! 😀
A nyolcas szintig igazából a különböző zeneműfajok és típusok kerülnek elérhetővé, mint a Jazz, a Pop, a Country, a Folk vagy akár a Disco dalok. Valamint új interakciók jelennek meg, így akár érdekes beszélgetésbe is bonyolódhatunk egy hasonlóan énekkedvelő simtárssal.

A nyolcadik szinttel azonban kicsit megváltozik a dolog. A mikrofonra, gitárra vagy zongorára kattintva már dalokat is írhatunk, ha adott eszközön elértük már a 3-as szintet. Ezeket aztán elő is lehet adni, így akár saját szerzeményekkel is meghódíthatjuk a közönségünket.

A kilencedik szinttől kezdve pedig, ha már írtunk saját dalt, a postaládára kattintva tovább is adhatunk rajtunk, némi plusz simoleonért cserébe. Így akár – mint azt korábban említettem – zeneszerző is válhat belőlünk. Vagy legalábbis simünkből.

Egy dalt megírni 12 játékbeli órába tart, és ha ezekből várjuk a jövedelmet, a licensz megszerzése után hét napig érkezik majd a nehezen megszerzett simoleon. Naponta nagyjából 200 és 800 simoleon között várhatjuk az apanázst. Viszont figyeljünk oda rá, hogy egyszerre minden hangszeren csak egy dallal kereshetünk simoleont. Vagyis egyszerre csak egy zongorára, egy gitárra és egy mikrofonra írt (vagyis hát kíséret nélküli) dalt adhatunk tovább.

Ezek lettek volna a legfontosabb tudnivalók a City Livinggel érkező új éneklési lehetőségekről. Ha bármi további kérdésetek van, ne habozzatok feltenni, és ne feledjétek! Éneklésre fel!