City Living tippek – Hogyan legyél politikus

Az előző, karrierekhez kapcsolódó tippben a Kritikusokat vettük górcső alá, most pedig itt az ideje tered adni a politikusoknak is. Ez a karrierlehetőség a Sims minden szériájában jelen volt, így nem olyan nagy meglepetés, hogy a Sims 4-ben is megtalálható. Ám a legújabb szériában akár több karrier utat is bejárhatunk, ha a politika irányába kalandozunk. Ha szeretnétek többet tudni erről a karrierről, kattintsatok tovább. 🙂

Ha simünk politikával szeretne foglalkozni, jó ha már előre tudjuk, mit is szeretnénk elérni ebben a karrierben. Hiszen egy ponttól mi választhatjuk meg, hogy inkább a törvényhozás titkaiba szeretnénk-e belekóstolni, vagy inkább annak szentelnénk simünk életét, hogy jótékony ügyek mellett álljon ki. Akárhogy is döntünk, fontos, hogy simünk kommunikatív személyiségű legyen, és igyekezzünk fenntartani azt, hogy – lehetőleg amikor dolgozik – a Magabiztos (Confident) érzelem legyen előtérben.

A Sims 4 lehetőséget ad arra is, hogy simünk otthonról dolgozzon. A nap elején érkező értesítésnél kiválaszthatjuk ezt, és utána az otthon kényelméből végezhetjük el a napi feladatainkat.

Az első négy karrierszint mind a két iránynál azonos. Simünkre kattintva választanunk kell egy nekünk tetsző ügyet, amit támogatnunk kell. Szónokolhatunk róla, vagy akár beszélgethetünk is róla más simekkel. Ha pedig tudni szeretnénk, hogy mégis milyen támogatottságot értünk már el, a számítógépen ezt is ellenőrizhetjük.

Szint Megnevezés Munkabér óránként Beosztás Napi feladatok
1. Unruly Activist 16 simoleon H, Sze, Cs, Szo, V
8-15-ig
Támogatni egy ügyet
2. Campaign Intern 26 simoleon H, Sze, Cs, Szo, V
8-15-ig
Karizma 2. szintjének elérése, Támogatni egy ügyet
3. Social Justice Worker 39 simoleon H, Sze, Cs, Szo, V
8-15-ig
Karizma 3. szintjének elérése, Támogatni egy ügyet
4. Community Organizer 49 simoleon H, Sze, Cs, Szo, V
8-15-ig
Karizma 4. szintjének elérése, Támogatni egy ügyet

A 4. karrierszinttől használhatjuk a – megvásárolható – pódiumot is, aminek segítségével fantasztikus beszédeket tarthatunk. Ha simünk eszköztárába helyezzük, bárhová magával viheti, és akárhol lenyűgözheti beszédével a közönséget.

Ha úgy döntöttünk, hogy mi inkább a világ vezetőjévé szeretnénk válni, természetesen ez a lehetőség is nyitva áll előttünk. Ezentúl már nem egy fontos ügy mellett kell szót emelnünk, hanem saját karrierünk bebiztosítása miatt. Szavazatokat kell gyűjteni, amihez nem árt, ha simünk mindenkivel jó kapcsolatot ápol.

Kattintsunk a beszélgetőpartnerünkre, és a Barátságos (Friendly) kategórián, azon belül a Politika (Politics Career) alkategórián belül válasszuk a Secure Vote interakciót, hogy szavazatokat gyűjthessünk. A jó kapcsolaton kívül nem árt, ha használjuk a Promote Policies interakciót is, ami megkönnyíti a szavazatok begyűjtését.

Szint Megnevezés Munkabér óránként Beosztás Napi feladatok
5. Civil Servant 65 simoleon H, K, Sze, Cs, P
8-16-ig
Karizma 5. szintjének elérése, 2 db szavazat gyűjtése
6. Public Official 91 simoleon H, K, Sze, Cs, P
8-16-ig
Karizma 6. szintjének elérése, 3 db szavazat gyűjtése
7. Councilperson 127 simoleon H, K, Sze, Cs, P
8-16-ig
Karizma 7. szintjének elérése, 5 db szavazat gyűjtése
8. Representative 178 simoleon H, K, Sze, Cs, P
8-16-ig
Karizma 8. szintjének elérése, 10 db szavazat gyűjtése
9. Elder Statesperson 231 simoleon H, K, Sze, Cs, P
8-16-ig
Karizma 10. szintjének elérése, 20 db szavazat gyűjtése
10. National Leader 340 simoleon H, K, Cs, P
8-15-ig
Nincs

De ha mi inkább a jótékonyság és a világ szebbé tétele felé szeretnénk fordulni, választhatjuk ezt a karrier utat is. Még akkor is, ha némileg kevesebb simoleon üti is ezen simek markát.

Még a másik politikus karrieriránynál a szavazatok gyűjtése volt az elsődleges feladat, ezúttal adományokat (Donations) kell gyűjtenünk. A két dolog működése nagyjából azonos, ugyanúgy fontos, hogy jó kapcsolatot ápoljunk azokkal a simekkel, akiktől adományokat remélünk. Ráadásul egy simtől akár többször is kérhetünk simoleont jótékony célokra.

Szint Megnevezés Munkabér óránként Beosztás Napi feladatok
5. Friendly Lobbyist 57 simoleon H, K, Cs, P
9-17-ig
Karizma 5. szintjének elérése, 50 simoleon adomány gyűjtése
6. Fundraising Specialist 98 simoleon H, Cs, P
9-17-ig
Karizma 6. szintjének elérése, 500 simoleon adomány gyűjtése
7. Charity Organizer 123 simoleon P, Szo, V
11-19-ig
Karizma 7. szintjének elérése, 1.500 simoleon adomány gyűjtése
8. Non-Profit Director 153 simoleon H, Sze, P
9-17-ig
Karizma 8. szintjének elérése, 5.000 simoleon adomány gyűjtése
9. Leader of the Cause 219 simoleon H, Sze, P
10-17-ig
Karizma 10. szintjének elérése, 20.000 simoleon adomány gyűjtése
10. Charity Icon 342 simoleon H, Sze, P
10-16-ig
Adományok gyűjtése

Ha tehát kedvet kaptatok ehhez a karrierhez, próbáljátok ki, és akár megoszthatjátok a tapasztalataitok is. 🙂 Ha pedig további kérdésetek van, ne habozzatok feltenni!