Dine Out tipp – Éttermek elhelyezése

A Dine Out kiegészítővel simjeink már éttermekben is mulathatják az időt, ráadásul a kiegészítő lehetőséget ad arra is, hogy mi magunk vezethessük azokat. Ebben a tippsorozatban a Dine Out kiegészítő különböző lehetőségeit mutatom be, kezdve azonnal az egyik legfontosabb dologgal: hogyan is tegyünk le éttermet a szomszédságunkba?

Amikor a kiegészítő telepítése után megnyitjuk a játékot, nem található étterem a városban, ezt nekünk kell elhelyeznünk a szomszédságban. Néhány előre elkészített étterem megtalálható a Galériában – illetve mi magunk is építhetünk, de egyelőre nézzük meg, hogyan helyezhetjük el azokat. Ez a játékhoz mindenképpen szükséges, különben enélkül nem is tudjuk kihasználni a kiegészítő lehetőségeit, hiszen amíg nincs étterem a szomszédságban, a simek sem tudják használni azokat, így sok opció alapból kiesik.

Az éttermeket a Galériában találhatjuk meg, és itt használhatjuk a különböző szűrőket is, ha csak az éttermeket szeretnénk előhalászni. Ha bal szélső szűrőknél csak a Dine Out kiegészítőt választjuk ki, azonnal csak az éttermeket sorolja ki a rendszer, így nem kell a sok tartalom között keresgetni.

Az alapétterem a Chez Llama, amelyről a játék értesítést is ad, így könnyen elhelyezhetjük azt, de a Galériában több lehetőség közül is választhatunk. Az éttermek legtöbbször minden méretű telekre letehetőek, de érdemes méretben megfelelőt választani. Valamint azt is eldönthetjük, hogy berendezett vagy üres éttermet szeretnénk a szomszédságban elhelyezni. Amennyiben nem szeretnénk azzal bajlódni, hogy be is kelljen rendeznünk és tovább építgetnünk azt, érdemes előre berendezettet választani.

Azonban ha mégis mi magunk rendezzük be azokat, fontos tudni, hogy néhány berendezési tárgyra mindenképpen szükségünk lesz, különben nem tudjuk használni az éttermet. Ami kell tehát:

  • mosdókagyló és wc – legalább egyet érdemes elhelyezni ezekből, hogy a vendégek használhassák
  • ülőhelyek – a kiegészítő egyik újdonsága az étkező boxok megjelenése. Ezeket mindegyik egy illetve két négyzet méretű asztallal lehet használni. Ennek függvényében egyszerre kettő vagy négy sim fér el az asztaloknál. De sima asztalokat és székeket is lehet használni
  • pincér pult – a pincérek innen vehetik el a menüt, így érdemes az asztalok közelébe elhelyezni
  • host/hostess pult – érkezés után az itt várakozó host/hostess vezeti a vendégeket az üres helyekre, így célszerű a bejárat közelébe tenni
  • szakács pult – ennek szükségessége egyértelmű, hiszen itt készülnek az ételek, illetve a pincérek is innen vehetik el az elkészült fogásokat
  • mosogatógép – ez bár nem szükséges, időmegtakarítás miatt ajánlott

Ha tehát már található a szomszédságunkban egy étterem, a simjeink máris élvezhetik a kiegészítő nyújtotta lehetőségeket. Így randevúkra járhatnak, családi estéket tarthatnak, vagy a Get Together kiegészítővel akár baráti összejöveteleket is szervezhetnek.

Mentés