Sims 2-es sliderek

Bár a Sims 3 – pláne a Sims 4 – kedvelői körében egyértelmű, hogy a simek kinézete szabadon alakítható, a Sims 2 esetében azért ez nem olyan egyszerű. Hiszen, bár van lehetőség egyedivé szabni egy sim kinézetét, ezek az opciók azért korántsem hasonlítanak az újabb szériák nyújtotta lehetőségekhez.

Jómagam sokszor estem abba a hibába, hogy Sims 2-es karaktereim rendre egy kaptafára készültek. Bár ez némileg az én csekély simkészítő tehetségem számlájára is írható, azért közrejátszott az is, hogy egy jóval behatároltabb palettából válogathattam, ha simkészítésről volt szó.

Régóta piszkálja már a Sims 2-es játékosok fantáziáját az esetleges sliderek használata, de erre nem sok lehetőség volt. Legalábbis mostanáig. Ugyanis nem olyan régen megjelentek az első Sims 2-es sliderek, amelyekkel ezentúl még egyedibb simek kerülhetnek ki a Sims 2-es játékosok CAS menüjéből.

De hogy egész pontosan miről is van szó, azt továbbolvasás után találjátok. 🙂

Már jó néhány, kifejezetten Sims 2-es sliderek bemutatására szolgáló tumblr oldal létrejött az interneten, úgyhogy bátran lehet barangolni, és kiválasztani a nekünk tetsző csúszkákat. Az én egyik kedvencem EZ a gyűjtőoldal, ahol több creator sliderei is megtalálhatóak.

Ha tehát szeretnétek kipróbálni az egyedi slidereket, kezdetnek ezt a 20 db sliderből álló letöltés csomagot ajánlom. A letöltött mappában 20 db különálló package fájl található, így mindenki kiválaszthatja, hogy melyik elemekre lesz szüksége. Ezeket a fájlokat egyszerűen csak másoljuk be a játékunk Downloads mappájába, (Dokumentumok…/EA Games…/The Sims 2…/Downloads…) vagy akár egy külön mappát is létrehozhatunk a Downloads mappán belül. Én így tettem, hiszen így egy helyre tudom gyűjteni az összes megtetsző Sims 2-es slidert.

(Forrás: http://sims-2-sliders.tumblr.com/)

Hogyha mindent sikeresen bepakoltunk, technikailag készen is vagyunk. Indítsuk el a játékot, vagy a Formatárt (Bodyshop), és az arcformázásért felelős sliderek között már ott is lesznek az új, egyedi letöltéseink.

Ha olyan letölthető simmel találkoztok, amelyek elkészítéséhez az alkotó használt slidereket, azt is bátran letölthetitek. Ugyanis még a Sims 3 esetében szükség van a felhasznált sliderekre is, a Sims 2-nél nincs. A játék felismeri az elmentett arcformát, és nem fog gondot okozni, hogy egy sliderekkel készült letöltött simmel játszotok-e a slider mentes játékotokban.

Szabjátok tehát egyedire a simeket, ha pedig további kérdés merül fel bennetek, ne habozzatok feltenni. 🙂