Sims 2 – Mindent a CEP-ről

Aki töltött már le dolgokat Sims 2-höz, az biztosan találkozott már azzal az információval, hogy telepíteni kell a CEP-et, ugyanis néhány átszínezés csak úgy jelenik meg. De hogy pontosan mi is ez, hogy kell telepítenünk, és mik azok a CEP extrák? Megtudhatjátok továbbolvasás után! 🙂

A CEP nem más, mint egy mod-szerűség. Neve nem jelent mást, mint hogy Color Enable Package, ennek megfelelően azt teszi lehetővé, hogy a játékban található, alapvetően nem átszínezhető tárgyak is átszínezhetőek lesznek. És hogy miért is jó ez nekünk? Hát, ha hiszitek, ha nem, egy csomó játékban található tárgy totálisan felhasználható, ha kap egy csinos átszínezést!

Na de lássuk, hogy honnan is tudjuk beszerezni ezt a csodát!

A CEP-et a Mod the Sims-ről tudjátok letölteni, egészen pontosan INNEN. Itt két féle telepítési fájllal találkozhattok. Ha CD-ről telepített játékotok van (tehát igazából minden, ami nem Ultimate Collection), bátran használjátok az automatikus telepítőt (CEP_Windows-AutoInstaller.zip). Ezzel elég egyértelmű lesz a telepítés, csak követni kell a megjelenő utasításokat, és máris a jó helyre települ minden, szuper!

Amennyiben Ultimate Collectionnel rendelkeztek, a manuális telepítést kell végrehajtani, ilyenkor a másik telepítőt töltsétek le (CEP_Windows+MAC_Manual-Installation.zip). Csomagoljátok ki a fájlt, és kövessétek a következő utasításokat:

  • Másoljátok az _EnableColorOptionsGMND.package fájlt a Downloads mappátokba.
  • Másoljátok az _EnableColorOptionsMMAT.package fájlt a sims telepítési mappáján belül a Sims3D mappába, ez általában a következő helyen található: C:\Program Files\EA Games\The Sims 2 Ultimate Collection\Double Deluxe\Base\TSData\Res\Sims3D.
  • Másoljátok az Extras\MyDocuments nevű mappán belül található zCEP-EXTRA mappát a Documents\EA Games\The Sims 2 (vagy Ultimate Collection) mappába.
  • Másoljátok az Extras\ProgramFiles mappában található zCEP-EXTRA mappát a telepítési mappán belülre a Catalog mappába, ez általában a C:\PROGRAM FILES\EA Games\The Sims 2 Ultimate Collection\Double Deluxe\Base\TSData\Res\Catalog\ helyen található meg.
  • Végezetül, ha átszínezéseket szeretnétek készíteni, ellenőrizzétek, hogy a SimPe-ben megfelelően be van állítva a CEP elérési útvonala, ehhez segítséget nyújt az Ismerkedés a SimPe-vel tipp.

A Program Files-on belüli mappát itt találjátok

Ha minden frankó, akkor örülhetünk, ugyanis sikeresen települt a CEP! Ám még mindig nem tudjuk, hogy vajon mik azok a CEP extrák!?

A CEP extrák úgymond kis kiegészítések a CEP-hez. Ezek segítségével még több tárgy válik átszínezhetővé, vagy akár egy tárgy több átszínezhető részt kap. Ugyanis lehetséges, hogy egy szék csak magában átszínezhető, azonban egy CEP extra segítségével akár külön-külön átszínezhetővé válik a keret és az ülőpárna is. Remélem ez így érthető. XD

A CEP extrákról itt találtok egy kis gyűjteményt.

Rendben, de hogyan kell telepíteni őket? Ugyanis nem a Downloads mappába kell beletenni, erre figyeljünk!

Amint kicsomagoljátok a fájlt, rögtön láthatjátok, hogy van, amelyik tárgyra két darab fájl jut, az egyik végén a Documents, a másik végén a ProgramFiles névvel. Ez segít eligazodni, hogy melyik fájlt melyik mappába kell tenni. Tehát a Documents véggel ellátottat a Dokumentumok\EA Games\The Sims 2 (vagy Ultimate Collection) mappán belüli zCEP-EXTRA nevű mappába kell másolni, a ProgramFiles végűt pedig telepítési mappán belül található zCEP-EXTRA mappába, ami általában a PROGRAM FILES\EA Games\The Sims 2 Ultimate Collection\Double Deluxe\Base\TSData\Res\Catalog\ útvonalon található meg.

A Dokumentumokon belüli mappát pedig itt találjátok

Amennyiben csak egyetlen fájl tartozik a tárgyhoz, azt a dokumentumokon belüli mappába kell tenni, de általában le szokott lenni írva letöltéskor is, hogy mit hová kell pakolni.

Hát, remélem nem zavartam össze senkit, ezzel a sok mappa-útvonallal. XD De a CEP helyes telepítése sokat segíthet még nekünk a későbbiekben!

Ha bármi kérdésetek van, ne habozzatok feltenni a komment-szekcióban. 🙂

Mentés