Sims 2 – Mindent a face template-ekről

Megrögzött Sims 2-es játékosok már bizonyára tapasztalták, hogy a játékban található alaparcok némelyike erősen túlzó vonásokkal rendelkezik. Nem hiába használják a legtöbben az első és a második arcot. De kérdem én: ha nem használjuk a többi 26-ot, akkor mi értelme van, hogy ott legyenek? A default replacement face template-ek egy jó alternatívát adnak a többi arcminta kihasználására, sőt, még nem default arcok is léteznek! Szóval, akit érdekel egy kis változatosság, lesse meg a tippet a tovább mögött! 🙂

A default replacement face template-ek nem tesznek mást, minthogy helyettesítik az alaparcokat. Így, ha simet készítünk, már ezeket az arcokat használhatjuk fel. Valamint, ha új townie-kat, NJK-kat (satöbbit) generál a játék, ezeket a template-eket fogja venni. Szóval ha olyanokat töltünk le, amik szerintünk szépek (azért írom így, mert mindenkinek más lehet a “szép”), akkor ezek az újonnan megjelenő karakterek is a szép arcokat fogják kapni. Szuper!

Na de hol is szerezhetünk be ilyeneket?

Ajánlom a Sims 2-es default database témába vágó szekcióját, ahol több szett közül válogathatunk. Egyszerűen töltsük le a nekünk tetszőt, és rakjuk be a Downloads mappánkba, mint minden más letöltést. Ennyi!

Néhány okosság ezekkel kapcsolatban:

– Keverhetünk több arcszettet, de egyfajta számozású arcból csak egyet használhatunk! Tehát megtehetjük, hogy mondjuk 1-8-ig az egyik szettből vesszük, 8-20-ig egy másikból, stb. Remélem ez így érthető!

A már létező simek arcvonásai nem fognak megváltozni attól, hogy ezeket letöltjük! Csak az újonnan készített simeket érinti.

– A letöltött simeket sem érinti, tehát nyugodtan töltsünk le másoktól simeket, pont ugyanúgy fognak kinézni, mint náluk (arcvonásilag).

Na de mi az a non-default?

A non-default (avagy nem default) face template-ek nem jelentenek mást, minthogy a játékban található 28 arcon felül új arcok. Ez ritkább fajta, mint a default (mert elég bonyi megcsinálni), viszont akármennyit rakhatunk belőle a játékunkba! Új sim generálásnál ugyanúgy fel fogja a játék használni ezeket az arcokat, tehát ebben nem különbözik a defaultoktól. Viszont így nem vagyunk a bűvös 28-as számra korlátozva. Én nagyon szeretem ezeket a fajta arcmintákat! 🙂

Szeretem az elf-füleseket is :)

Ja, és persze itt van néhány link, ahol találhattok ilyeneket:

http://digitalperversion.net/gardenofshadows/index.php?topic=24073.msg594442#msg594442

https://drew-cricket.tumblr.com/tagged/non-default-face-template

https://voleste.dreamwidth.org/34366.html

http://digitalperversion.net/gardenofshadows/index.php?topic=32857.msg711613#msg711613

http://digitalperversion.net/gardenofshadows/index.php?topic=30428.5

Hát ennyi lenne, használjátok bátran a face template-eket a játékotok testreszabására, ha kedvet kaptatok! Persze, ha van még kérdés, várom komiban! 🙂

Mentés