Sims 2 – Testszőrzet használata

A Sims 3-mal ellentétben, Sims 2-ben alapvetően nem lehet testszőrzetet pakolni simjeinkre. Akinek ez jelentős hiányosságot okoz (lásd: én), annak szól mai tippem! Szerencsére a módszer igencsak egyszerű, nem kell egyedi bőrökre és hasonlókra támaszkodni, bármely (férfi) simünkön alkalmazhatjuk! Ha érdekel, irány a folytatás! 🙂

Gyorsan felvázolnám, hogy hogyan is fogjuk végrehajtani a műveletet. Szőrzet overlay-ek segítségével, ami nem tesz mást, minthogy a sim bőrére lehet applikálni a dolgot. Aki már tapasztalt olyat, hogy leégett a sime, vagy megfagyott, azok a hatások is overlay-ként látszanak.

Első dolgunk nem más, mint letölteni a bizonyos overlay boxot, ami segítségével a szőr applikálását majd végre tudjuk hajtani. ITT találjátok, az Inky-Fish’s Male Bodyhair Overlays mellett található fixed version linken tudjuk megszerezni. Ezután pakoljuk bele a játékunkba, úgy, mint bármilyen más egyedi tartalmat.

Ha beléptünk a játékba, a dobozkát a Vegyes…/Vegyes kategóriában lehet megtalálni, Male Body Hair Controller felirattal. Tegyük is le valahova a telekre.

Amint rákattintunk, láthatjuk, hogy tudunk hozzáadni (add) és levenni (remove) szőrzeteket. Ha rámegyünk az Add Body Hair-re, rögtön 5 féle-fajta változat közül választhatunk, némelyik kevesebb szőrt ad, némelyik többet. Rákattintva tudjuk applikálni tini, fiatal felnőtt, felnőtt, vagy idős simünkre. Ne ijedjünk meg, ha egy kicsit “lefagy” a játék, ez normális! Amint egyet ráraktunk, a többinél nem fog fagyni már (kivéve, ha kilépünk a játékból és újra vissza, mert akkor megint fog). Még akár több szőrfajtát is pakolhatunk egymásra, ha egy darabot nem találnánk elég szőrösnek. 😛

Magának a szőrzetnek a színe alkalmazkodik a sim jelenlegi hajszínéhez. Egy alkalommal van bökkenő, ha a sim az egyedi kategóriából használ épp hajat (a csillaggal jelölt, ahol alapból melírozott és festett hajak vannak, de szoktak egyedi hajak is ide kerülni, ha nincsenek bekategorizálva a színekhez). Ilyenkor nem fog megjelenni a szőrzet. Kiküszöbölni egy kis körüljárással tudjuk: változtassuk meg a sim hajszínét (olyanra, amilyenre a szőr színét szeretnénk), rakjuk rá a szőrt, majd változtassuk vissza a haját.

Ha a simünket megfelelően szőrösnek találjuk, a dobozt nyugodtan kitörölhetjük a telekről. A szőr pedig megmarad, ameddig csak él a sim (kivéve, ha leszedjük róla)!

Ennyi lenne a nagy művelet! 😀 Ha bármi kérdésetek lenne, nyugodtan komizzatok! 🙂