Sims 3 – Egyedi sliderek használata

A Sims 3-ban a simek testreszabására jópár lehetőségünk van, az arcukat akár a csúszkák segítségével egészen egyedire is megalkothatjuk. Azonban, ha ezek a játékbeli lehetőségek mégsem lennének elegek, szerencsére jópár egyedi slidert (csúszkát) is találhatunk az internet bugyraiban. Ezek nem csak az arc számára nyújtanak nagyobb testreszabhatóságot, de akár a simek testalkatát is finomhangolhatjuk vele.

Mai tippünkben az egyedi sliderek használatát vesézem ki, tartsatok velem! 🙂

Bevallom, én már nagyon-nagyon rég óta használok egyedi slidereket, nem is tudnám elképzelni a simkészítést nélkülük. Szerencsére egyáltalán nem bonyolult a telepítésük, csak egy plusz lépést kell megejtenünk, hogy biztosan működjenek.

Egyedi sliderek működésbe hozása

Hát, legelső körben töltsük le a kívánt slidereket. Többek között ezen az oldalon találhatunk linkeket ezekhez – 2. rész itt (de sajnos vannak olyan linkek, amik már nem működnek, ez esetben google barátunkat hívhatjuk segítségül, hátha megleljük valahol máshol is).

Miután letöltöttük, nincs más dolgunk, minthogy jól betegyük a Mods mappánkba (érdemes egy almappát létrehozni a slidereknek, hogy egy helyen legyenek).

És elvileg működik is! Egyetlen gebasz, hogy ha sok slidert rakunk be, a játékbeli csúszkák megszűnhetnek működni. Ezt néhány plusz lépéssel egyszerűen megoldhatjuk (sőt, igazából kétféleképpen is elérhetjük ugyanazt)

1-es verzió: Ha rendelkezünk a Master Controller moddal (aminek telepítéséről bővebben írtunk itt), akkor a modon néhány kattintással megnövelhetjük a játék által beolvasott sliderek számát. Nyissuk meg simünkre kattintva az Nraas…/Master Controller opcióval a modot, majd navigáljunk a Beállítások…/ Sim létrehozása menü beállításai…/ Nraas.MasterController.MaxSliders:MenuName számát írjuk át tetszőlegesen valami szép nagy számra.

2-es verzió: Ha nincs Master Controller modunk (vagy régebbi verziónk van meg belőle a játékunkhoz, amin nem tudjuk az 1-es verziót beállítani). Egy plusz modot kell letöltenünk hozzá, ami nem más, mint az XCAS core mod (Letöltési link). Figyeljünk rá, hogy a játékverziónknak megfelelő változatot szerezzük be. Egyelőre elég a basics változat, nem kell a full.

Ami kelleni fog belőle, az a corebasics és a TuningSlidersNumber (szám), az előbbi az alap mod, ami kelleni fog a működéséhez, a második pedig a sliderek számának növelője, annyira, amennyi szám van a fájl nevében (javaslom, hogy egyből a 100-ast tegyük be a Mods mappánkba).

Amennyiben van Master Controllerünk is, még egy dolgot át kell állítani rajta, hogy a 2. verzió működjön. Nyissuk meg simünkre kattintva az Nraas…/Master Controller opcióval a modot, majd navigáljunk a Beállítások…/Sim létrehozása menü beállításai…/Override Custom Core Sliders-t kell rákattintással Igazra állítanunk.

Mint minden mod berakása után, itt is érdemes egy cache törlést végrehajtani, mielőtt elindítjuk a játékot, hogy ne legyen semmi gubanc (bővebb infó itt).

Ha mindent jól csináltunk, az újonnan letöltött slidereink használatra készek! 🙂

Sliderek hatásának többszörözése

Azonban tartozik még a témához egy beállítás, amit érdemes fontolóra vennünk, az a csúszkák hosszának megnövelése. Avagy, hogy a csúszkát tovább tudjuk húzni, mint amennyire eredetileg lehet. Mármint fizikailag nem lesz hosszabb, csak nagyobb lesz a hatása (remélem ez így érthető). Ez mind a játékbeliekre, mind az egyediekre fog vonatkozni, beállítás után.

1-es verzió: Master Controller: Hasonlóképpen a fentiekhez, a modon kell megkeresnünk a Beállítások…/Sim létrehozása menü beállításai…/Csúszkák tartományának többszörözése arcnál menüpontot (akár a testalkatnál-t is átállíthatjuk), kattintsunk rá, és akkora számot írjunk be, ahányszorosára szeretnénk a többszörözést.

2-es verzió: XCAS mod: Ha még megvan a csomag, amit letöltöttünk, találunk olyan nevű fájlokat, hogy TuningSlidersX(szám) Na ebből az egyiket rakjuk be a Mods mappánkba, amelyiket használni szeretnénk, a szám jelzi, hogy hányszorosra nő a csúszka hatásfoka (csak egyet tegyünk be belőlük, mert ütközni fog). A corebasics mindenképpen legyen benne, ha esetleg nem tettük volna bele a korábbiakban, különben nem fog működni a mod.

Egy kis bibi lehet ezzel, hogy vannak olyan sliderek, amiket ha nagyon kihúzunk a szélére, az deformációt okozhat. De van olyan csúszka, aminél meg simán működik, lehet vele próbálkozni.

Még egy fontos infó az egyedi sliderekkel kapcsolatban: ha megosztunk egy simet, ami ezekkel készült, a letöltőknek is rendelkezniük kell a sliderekkel, különben nem fog működni a sim a játékban.

Hát ennyi lett volna, remélem hasznotokra válik ez a kis tipp, ha úgy döntenétek, hogy egyedi slidereket használtok. Kérdés esetén hagyjatok bátran komit! 🙂