Sims 3 – Fehér fénylés eltüntetése

Aki Sims 3-ban érdekelt, észrevehette, hogy ha valamilyen tárgyat fehérre színezünk, az visszatükrözi a fényt, és így olyan, mintha világítana. Bevallom, ez engem mindig idegesített, de szerencsére több megoldással is kiiktathatjuk a vakító fehér fénylést. Ha ti is meg szeretnétek szabadulni tőle, katt a továbbra! 🙂

Hát az első, és legegyszerűbb megoldás, hogy letöltünk egy olyan lighting mod-ot, amely tartalmazza ezen probléma megoldását. Általában no glow vagy anti glow névvel lehet rájuk találni, de most linkeltem ide egyet, ami viszonylag ismert: http://simsl3gacies.com/downloads/

Figyeljünk rá, hogy a játékunknak megfelelő verziószámút töltsük le! Ha egyik sem megfelelő, ugorjunk alább, ahol a manuális módosítást írom le!

Mondjuk ez HQ (high quality) modot is tartalmaz (amitől részletesebbek lesznek a simek), szóval ezáltal a gépet is jobban leterheli.

Ahogy letöltjük, láthatjuk, hogy egy GraphicsRules fájlt tartalmaz. Ezzel nincsen más dolgunk, minthogy kicseréljük az ugyanezen névre hallgató fájlt a Sims 3-unk telepítési mappájában (általában C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\The Sims 3\Game\Bin). Figyeljünk rá, hogy mindenképpen csináljunk az eredetiről biztonsági mentést!

Miután beraktuk, nem árt egy cache törlést végeznünk, hogy biztosan látszódjon az eredmény (erről bővebben itt olvashattok). És készen is vagyunk!

A másik megoldásban azt szeretném megmutatni, hogy manuálisan hogyan tudjuk ezt elérni (ha esetleg nem szeretnénk HQ modot is hozzá, vagy esetleg már belenyúlkáltunk korábban a GraphicsRules fájlunkba, és nem szeretnénk, hogy elvesszenek a módosítások (a fájl mókolásával egy csomó menő dolgot lehet egyébként elérni, tervezek még tippeket hozni ezekről). Esetleg a játék verziószáma nem megfelelő, hogy letöltsük a korábban belinkelt fájlt.

A művelet szerencsére nem nehéz, csupán annyit kell tennünk, hogy megnyitjuk az említett fájlt jegyzettömbben (amit általában a C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\The Sims 3\Game\Bin helyen találunk).

Keressük meg az AdvancedRendering részt. Itt láthatunk két változatot, az „on” részt és az „off” részt. Nincs más dolgunk, minthogy az „off” részből a prop $ConfigGroup RenderPostProcessEnabled false sort bemásoljuk egy új sorba az „on” rész alatt, mint ahogyan a képen is látható, így kell kinéznie. Majd mentsük el a fájlt, és készen is vagyunk! Figyeljünk rá, hogy nem árt biztonsági mentést készíteni az eredeti verzióról.

Ugye, hogy egyik megoldás sem volt bonyolult? És innentől kezdve teljes pompájukban élvezhetjük a fehér bútorokat is! Ha lenne kérdés az elhangzottakkal kapcsolatban, dobjatok egy komit! 🙂

Mentés

Mentés