Sims 3 tipp – Idő- és időjárás befolyásoló mod

Bizonyára már veletek is előfordult, hogy azt kívántátok, bárcsak gyorsabban telne az idő a Sims 3-ban, vagy bárcsak esne/ne esne az eső/hó, esetleg azt, hogy bárcsak ne lenne ilyen hideg/meleg. Nos, aki magára ismert, az most remélem, örülni fog mai kis tippünknek, amiben bizony arról lesz szó, hogyan is irányíthatjuk játékunk szeszélyes időjárást, még akkor is, ha esetleg nem rendelkezünk az Évszakok kiegészítővel. Kattintsatok a továbbra, és megtudjátok!  🌷🌴🍂

Gondolom, már a címből rájöttetek, minden időjáráshoz és időhöz kapcsolódó problémánk megoldója egy mod lesz, amit egy méltán elismert Sims 3-as moddernek köszönhetünk, aki nem más mint,  cmomoney (Többek között a Pose Playert is neki köszönhetjük 🙂 ). Na de nézzük csak meg tüzetesebben, hogy is működik ez a kis csodamod, hiszen ezért kattintottatok ide. 😀 Legelső lépés, mint mindig, most is a mod letöltèse és játékban való elhelyezése.

A Mod the Sims oldalról tudjátok letölteni a Files fülecskére kattintva, de nézzétek meg tüzetesen, melyik verzióra is van szükségetek, nehogy később problémák jelentkezzenek.

Ha mindennel készen vagy, ideje kipróbálni. Miután beléptél a játékba, kattints a Vásárlás módra. A Dekorációk, azon belül az Egyéb díszítőelemek között fogod megtalálni. Ha megtalálás, helyezd el egy tetszőleges helyre, és kezdődhet is a móka. Lépj vissza játék módba, majd kattints a tárgyra.

Amennyiben meg van az Évszakok kiegészítőnk, abban az esetben, ez a kép fog elénk tárulni. Azt, hogy milyen lehetőségeink vannak, ha nincs meg ez a kiegészítő, arra később fogunk rátérni.

Az Évszakok verzió a következőket tartalmazza:

Change Season (Évszak megváltoztatása): Értelemszerűen a négy évszak – tavasz, nyár, ősz, tél – közül választhatunk.

Időjárás megváltoztatása: Itt tudjuk beállítani, hogy essen a hó/eső, jégeső, virágeső, villámlás, napsütés.

Set snow level(Hó szint beállítás): Beállíthatjuk milyen magasságú hó legyen a talajon.

Change Overcast(Égbolt felhősség megváltoztatása): Itt választhatunk: Clear(tiszta égbolt), Light_Overcast(Enyhén felhős), Medium_Overcast (közepesen felhős), Dark_Overcast (Sötét felhők), Red_Overcast(Vörös/bíbor égbolt)

Time(Idő beállítása): itt tetszés szerint állíthatjuk az időt. Néhány másodpercet érdemes várni, mire a kis órán is megjelenik a módosított idő.

– Set Temperature (Hőmérséklet beálltása): Megadhatod, pontosan hány fokot mutasson a hőmérő.

Change Wind Intensity(Szélerősség megváltoztatása): Itt több lehetőség közül is választhatunk. Lehet erős, gyenge, közepes és olyan opciót is választhatunk, hogy egyáltalán ne fújjon a szél.

Na de mi a helyzet akkor, ha nincs meg az Évszakok kiegészítő? Ebben az esetben sajnos nincs olyan nagy választási lehetőségünk, mint az előző kategóriánál, de azért így is választhatunk két lehetőség közül.

1Time/Idő beállítása: Ugyanúgy, mint az előző kategóriából, itt is tetszés szerint állíthatjuk az időt. Néhány másodpercet érdemes várni, mire a kis órán is megjelenik a módosított idő.

2. Weather/Időjárás: Ezen belül három lehetőségünk van, amelyek a következőek:

Change Overcast/Égbolt felhősség megváltoztatása: Itt választhatunk: Clear(tiszta égbolt), Light_Overcast(Enyhén felhős), Medium_Overcast (közepesen felhős), Dark_Overcast (Sötét felhők), Red_Overcast(Vörös/bíbor égbolt)

– Create rain/Eső: Ebben az esetben csak annyi az eltérés, hogy nincs hangja az esőnek, illetve nem lesz pocsolya a földön.

– Create snow/Hó: A hó bár esik, de nem fog látszani a földön.

Végül, de nem utolsó sorban néhány kép, amelyek a modnak köszönhetően készültek el. 🙂

Remélem, hasznos volt számotokra ez a kis tipp/modbemutató. Ha bármilyen további kérdésetek van, akár itt a poszt alatt, akár chaten lehetőségetek van feltenni őket. 🙂