Sims 4 Cats & Dogs tipp – Így gondozd az állatodat

Egy korábbi tippben már megbeszéltük azt, hogyan lehet a Sims 4-ben állatot költöztetni a családba. Most pedig itt az ideje, hogy utána járjunk annak, hogyan is gondozhatjuk kiskedvencünket, hogy boldog életet élhessen simcsaládunkban. Tartsatok velünk! 🙂

A korábbi szériákhoz képest az egyik legnagyobb változás az, hogy ezúttal nem láthatjuk állatunk szükségleteit. Magunkra, na és persze állatunk jelzéseire kell hagyatkoznunk a gondozásnál. (Persze, hogyha mégis szeretnétek irányíthatóvá tenni az állatokat, azt ezzel a moddal elérhetitek!)

Mindez persze teljesen új játékélményt ad, hiszen jobban oda kell figyelnünk arra, hogy minden rendben van-e a cicával, kutyával. Ezt egyszerűen ellenőrizhetjük is. Állatkánkra kattintva, a Pet Care menün belül a What’s wrong opcióból nagyjából képet kaphatunk arról, mi is jár kedvencünk fejében. Így mindig tisztában lehetünk azzal, mire is van szükségük és hogyan segíthetünk nekik.

A legalapvetőbb szükségletek nyilván adottak. Először is gondoskodnunk kell az állat etetéséről. Ehhez választhatunk egy egyszerű etetőtálat. Állataink napi egyszer étkeznek, így legalább egyszer érdemes feltölteni azt, sőt akár azonnal vacsorára is hívtatjuk őket, ha a Fill and call xy to eat opciót választjuk. Azonban, ha simünk huzamosabb ideig nem lesz otthon, vagy csak biztosra szeretnénk menni, és mindig elegendő táplálékot adni a kisállatoknak, választhatunk egy automata ételadagolót is. Így nem kell azon aggódni, hogy vajon finom falathoz jutottak e az állataink, hiszen mi szabályozhatjuk hogy 1, 3, 6, 12 vagy 24 óránként töltődjön-e újra a tál.

Ha az input megvolt, természetesen lesz output is – ez már csak így működik. Kutyáinkat és macskáinkat – hasonlóan a korábbi szériákhoz – szobatisztaságra kell szoktatnunk. Ezt könnyen megtehetjük, hiszen állatunkra kattintva kiválasztható a Ask to go potty lehetőség, amellyel például kutyánk, odakint fogja elvégezni kis-, és nagy dolgát. Persze, ne felejtsük utána eltakarítani az eltakarítani valót. Macskáink számára pedig a macskaalom lesz a megfelelő választás. Az erre való szoktatás ugyanúgy működik, mint a kutyáknál, ha pedig nem szeretnénk vesződni a macskaalom tisztán tartásával, választhatunk egy drágább, öntisztító almot is.

Kölyökkutyák esetében az Ask to go potty opció csak a szabadban jelenik meg, úgyhogy a szobatisztaságra neveléshez előbb mindenképpen vigyük kiskutyánkat a kertbe.

Ezek talán a legalapvetőbb szükségleteik simállatainknak. Ettől függetlenül sok más dologra is érdemes odafigyelni. Állataink szeretnek fürdeni, főleg ha sokat játszottak tócsákban, és az is fontos, hogy szánjunk időt a velük való interakcióra. Vigyük kutyáinkat rendszeresen sétálni akár hosszabb akár rövidebb időre. Ráadásul a kisállatok szeretnek a simekkel játszani, na és persze más állatokkal ismerkedni. Továbbá fontos gondoskodni a szórakozásukról is, úgyhogy néhány játékkal érdemes kedveskedni nekik.

Sajnos előfordulhat, hogy kedvencünk megbetegszik. Néhány könnyebb betegségből állatunk gyorsan felgyógyulhat, de ha biztosra szeretnénk menni, érdemes felkeresni a Brindleton Bay-i állatorvosi rendelőt, ahol több-kevesebb simoleonért gyógyítják meg kutyusunkat vagy cicánkat. Ha pedig szeretnénk megelőzni a betegségeket, akár oltást is adhatunk nekik, aminek ára 200 simoleon, így biztosan elkerüli őket a legtöbb nyavalya.

Ezek tehát azok a legfontosabb dolgok, amelyeket érdemes tudni ahhoz, hogy Sims 4-es állataitok biztosan jól érezzék magukat a bőrükben. Ha további kérdésetek vagy hozzáfűznivalótok van, ne tartsátok magatokban! 🙂