Sims 4 Tipp – Irányítható házi kedvencek!

Minden Sims 4 játékos legnagyobb örömére idén ősszel megjelent a Cats and Dogs kiegészítő melynek köszönhetően hihetetlenül aranyos és szeretnivaló négylábú kedvencekkel bővült a játék, akiknek egyszerűen nem tudunk ellenállni. Azonban a játékosok egy része hiányolta, hogy szőrös kis barátaink ezúttal nem irányíthatóak, hanem teljesen kiszámíthatatlanul viselkednek, akárcsak a való életben. Személy szerint én valahol jobban támogatom ezt a megoldást, de természetesen azokat a játékosokat is megértem, akik teljes mértékben irányítani akarják házi kedvenceiket. Nos, mai posztunk pont nekik szól, ugyanis ahogy már megszokhattuk aligha van olyan simses hiányosság, amit tehetséges modderek ne tudnának megoldani. Ha szeretnétek megtudni, miként irányíthatjátok a cicákat és a kutyákat Sims 4-ben, kattintsatok a továbbra!

Valószínűleg a játékkészítők a minél valósághűbb ábrázolásmódra törekedtek, amikor házi kedvenceinknek az előző szériákhoz képest még szükségpanelt sem adtak, ahol nyomon követhetnénk mikor éhesek, szomjasak vagy éppen mennyire koszosak. Ezen szükségleteket pixel kutyáink és cicáink tudatják velünk, például nyávogással, ugatással stb. Teljesen úgy alakították ki a játékot, hogy a gazdi, akárcsak a való életben kedvence reakcióit felismerve tapasztalja ki, mikor mire is vágyik. Tehát a Sims 4 állatos kiegészítője igencsak felelőségtudatos gazdikat szeretne nevelni.  Azonban a Sims4Studio oldalán letölthettek egy modot, aminek segítségével, nemcsak hogy szükségpanelen követhetitek szőrös kis barátaitok igényeit, de még irányíthatjátok is őket.

Az első lépésben kattintsatok IDE, és töltsétek le a modot a “Download” ikonra kattintva. Ha ezzel megvagytok, csomagoljátok ki, és hasonlóan más egyedi tartalmakhoz, helyezzétek el a Mods mappába. Ha biztosra akartok menni, arra figyeljetek, hogy a .package és a .ts4script fájlokat közvetlenül a Mods mappába kerüljenjenek ne pedig valamilyen a Mods mappán belüli almappába. Ha ezzel megvagytok, lépjetek be a játékba, hogy lássátok működik-e ez a kis modocska. Ami még nagyon fontos, hogy figyeljenek rá, hogy a a játékban a script modok engedélyezve legyenek. Ha mindent jól csináltatok nem lesz probléma, a kis kedvencetekre kattintva máris interakcióba tudtok lépni tárgyakkal vagy simetekkel, illetve a már említett szükségpanelt is láthatjátok. Lássuk ezeket képeken is, hogy ne higgyétek azt, hogy a levegőbe beszélek .

Nos remélem hasznos volt számotokra ez a kis modismertető, ahogy már megszokhattátok, ha bármilyen kérdésetek, óhajotok-sóhajotok van itt a poszt alatt vagy a főoldalon chaten várjuk őket. Jó simsezést addig is!

  • Farkas Becsület

    Nekem sajnos nem működik a mod! :c