Sims3Pack-ből Package-be konvertálás

Ugye a Sims 3-ban az egyedi tartalmak kétféleképpen érkezhetnek: vagy Sims3Pack vagy Package formátumban. Én az előbbit nem annyira preferálom, hiszen macerás launchert indítgatni, telepítgetni, az eltávolítása sem olyan egyszerű. A Package fájlokat meg csak bevágom a Mods mappába, aztán hadd szóljon. Akik együttéreznek velem, azoknak van egy jó hírem: létezik egy kis program, amivel néhány kattintással Package fájlokká tudjuk átvarázsolni a Sims3Pack fájlokat! Jól hangzik? Katt a folytatásra! 😉

Ennek a csodaprogramnak a neve Sims 3 Pack Multi Installer, és ezen a linken tudjátok letölteni. Csomagoljátok ki valami jó helyre a gépeteken, de telepíteni sem kell, mindjárt működik is a progika.

Nyissuk meg két kattintással, és egy ilyen kis felület fog minket fogadni. A felső sorba kell beállítanunk azt a mappát, ahol az átkonvertálandó Sims3Pack fájlok találhatóak. Az alatta lévőbe pedig egy olyan mappát, ahova majd kiköpi az eredményt, a Package fájlokat. Én készítettem egy mappát direkt erre a célra, ami a csodás “convert” névre hallgat. Ha szeretnék valamit átkonvertálni, csak bedobom oda, és így nem kell folyton átállítgatni az elérési útvonalakat (ugyanis megjegyzi a program, hogy mit állítottál be utoljára).

Még annyi dolgunk van, hogy pipáljuk be Rename files on Save-t, így az átkonvertált cuccos ugyanazt a nevet fogja viselni, mint az eredeti fájl. Különben random számok és betűk lesznek a nevében, és soha nem fogunk rájönni, hogy mi micsoda.

Ha mindent sikerült beállítani, nyomjunk a start gombra. Csupán néhány pillanatot kell várnunk, amíg alul kiírja, hogy hány fájlt sikerült átkonvertálnia. És készen is vagyunk! A fájlok immár Package formátumban virítanak, és be is tudjuk dobálni a játékba, pipa!

Fontos: nem minden Sims3Pack fájlnál fog működni a dolog! Az ilyen formátumban érkező telkeket, simeket/állatokat és világokat még mindig a launcheren keresztül kell majd telepítenünk, valamint a mintákat sem szereti átkonvertálni (lefagy tőle az átszínező panel). De még mindig nagyon jól használható ruháknál, hajaknál, kiegészítőknél, sminkeknél és tárgyaknál!

Hát remélem tudtam valami hasznosat mutatni ezzel a mai kis tippel! Ha van kérdésetek, nyugodtan írjatok komit! 🙂

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés