Titkos kód bekapcsolása TSM-ben

Régen volt már TSM-es tipp, úgyhogy most egy nagyon hasznos darabot hoztam el nektek, méghozzá, hogy hogyan is kell a játékban a titkos kódot bekapcsolni! Sajnos ez a művelet nem olyan egyszerű, mint más szériák esetében, viszont sok csaláskód (például a dekorálásnál igen hasznos moveobjects on) csak a titkos kód aktiválása után válik elérhetővé! Azért ne ijedjetek meg, nem lesz annyira bonyi, katt a folytatásra! 🙂

Először is, meg kell keresnünk egy fájlt, a játék telepítési mappájában, ami általában a C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\The Sims Medieval\GameData\Shared\NonPackaged\Ini helyen található (amennyiben más meghajtóra telepítettük, ott keressük). A lényeg, hogy a Commands.ini fájlt kell megtalálnunk.

Ha megvan, nyissuk meg bármilyen szövegszerkesztővel (pl. jegyzettömb). Ezután csupán annyi a dolgunk, hogy a TestingCheatsEnabled=0-át átírjuk 1-re, tehát a végeredménynek úgy kell kinéznie, mint ahogyan a képen láthatjátok! Majd jól mentsük el a fájlt, és készen is vagyunk!

Ahogyan említettem, ezen csalás bekapcsolásával néhány igen hasznos kód és opció válik elérhetővé a játékban.

Kódok:

MoveObjects On / Off – Aki jártas más sims játékokban, nyilván tudja, hogy mire jó: bárhová helyezhetünk vele tárgyakat

DisableRespos / EnableRespos – A napi kötelességeket lehet vele ki-be kapcsolni

setKingdomPoints (érték) – A rendelkezésre álló Kingdom pontokat lehet állítani vele

setQP (érték) – A rendelkezésre álló Quest pontok mennyiségét lehet átállítani vele

setmood min / max / supermax – A fókuszmérő szintjét tudod emelni vele

ShowAllQuests – Az összes Quest/küldetés közül tudsz választani

ShowAllValidQuests – Az összes választható küldetés megjelenik

DisableClothingFilter off / on – Minden ruha elérhetővé válik a simkészítőben

Opciók:

A simek Hunger (éhség) és Energy (energia) mérőjét immár kattintással fel-le „húzhatjuk”.

Ha a Shift gombot nyomva a földre kattintunk, felugrik egy lehetőség, amivel a simet az adott helyre tudjuk teleportálni (Teleport Me Here).

A játékban vannak szerkeszthető területek a hősök házain kívül (házak környéke, tengerpart, erdő előtti terület, főtér…), a Buy on this Lot opcióval ezeket a területeket fogjuk tudni szerkeszteni.

Ha a Shift gombot nyomva a simre kattintunk, jó sok opció felbukkan, például módosíthatjuk simünk hivatását (ha éppen vele játszunk küldetést, ez nem igazán javallott), szerkeszthetjük a kapcsolatait, és játékbeli animációkat játszathatunk le vele.

Ha egy küldetés közben a Ctrl gombot nyomva tartva egy feladatra kattintunk, amit meg kell csinálnunk, akkor az automatikusan beteljesül.

Röviden ennyi lenne, remélem tudtam valami hasznosat mutatni a középkori játékot kedvelőknek! Ha lenne kérdés, bátran tegyétek fel komiban! 🙂

Mentés