Okok, amiért várom a City Livinget…

Az első apró hírektől kezdve figyelemmel kísérem a City Living újdonságait, és hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem várom. Igazából ez az első olyan Sims 4-es kiegészítő, ami valóban megfogott. Amit szívesen kipróbálnék, és amivel akár játszanék is – pedig régóta nem játszok már úgy igazán. Úgyhogy arra gondoltam, összeszedem mik is a játék azon elemei, amitől csak még jobban várom, hogy végre megjelenjen.

1. San Myshuno

Valami érthetetlen okból kifolyólag kötődöm a nagyvárosi életérzéshez, és ez olyasvalami, amit a Sims nem feltétlenül tudott eddig megadni, még akkor sem, ha próbálta. A Sims 2-ben Belladonna Cove az apartmanokkal már próbált kicsit efelé nyitni, de akkor is megmaradt a kisvárosi hangulat. A Sims 3 Bridgeportja azért már sokkal inkább hasonlít egy nagyvároshoz, de valahogy azt sem éreztem elég pörgősnek. Most viszont úgy tűnik, hogy San Myshuno valóban olyan nagyváros lesz, ami talán jobban alkalmas arra, hogy tényleg egy nyüzsgő hely legyen. Amit érdemes lesz kipróbálni, és nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy valóban olyan lesz-e, mint amilyennek a trailerek alapján tűnik. *fingers crossed*

2. Apartmanok és lakótársak

A korábbi játékokban is voltak már apartmanok, úgyhogy igazából ez nem lesz nagy újdonság. Viszont mégis eléggé várom az új lehetőségeket, mert pont az előző okból kifolyólag, szívesebben költöztettem be a simemet mindig egy kis kompakt lakásba. Főleg kezdetben. Az meg pláne jó lesz, hogy – akárcsak még régebben a Sims 2-ben, aminek ezt a részét nagyon szerettem – újra lesz lehetőség lakótársakkal együtt kibérelni egy kecót.

3. Telek jellemzők

Szerintem ez a City Living egyik legnagyobb újdonsága. Röviden és tömören megfogalmazva azért várom ezeket, mert ilyen még sosem volt. De kicsit bővebben kifejezte, azért várom, mert egy érdekes újdonságnak tartom. Hiszen olyan pluszt adhat a játékhoz, amire korábban még nem volt példa. Ezért egyrészt ki szeretném próbálni, hogy milyen lehetőségeket rejt magában, másrészt szerintem ez sikeresen ki is billentheti kicsit a – sajnos elég sokszor előforduló – ellaposodó játékmenetet.

4. Fesztiválok

Mármint FESZTIVÁLOK! Mégis ki ne várná ezeket? Izgalmas programokat nyújt, új lehetőségeket ad a simeknek, érdeklődési körhöz és hobbihoz kapcsolódik, ráadásul még változatos is. Oké, lehet, hogy én vagyok túl egyszerű, de ez engem már a kezdetekben megfogott.

5. Bolhapiac

Nos, ez az egyik kedvencem, az összes fesztivál közül. Igazából nem tudom, hogy miért, de amikor először beharangozták, még a Get Together megjelenésének idején, már akkor is felkaptam rá a fejem. Kicsit csalódtam, hogy akkor nem került be, de most szerencsére igen. Nagyon várom már, hogy a simem a saját portékáját árulhassa, vagy épp onnan szerezhesse be a szükséges – vagy szükségtelen, hm… – holmikat.

6. Divat

Úgy vettem észre, hogy a Sims 4-ben azért egyedi tartalmak nélkül is igen változatos ruhákba lehet bujtatni a simeket, és ami még ennél is fontosabb, hordható ruhákba. Mármint sokszor azért vadászok egyedi cuccokra, mert amit a játék kínál, az nem tetszik, de ezúttal mégis. Úgyhogy vagy az én stílusom alakul (khm… vagy lesz rosszabb, mert azért ne zárjunk ki semmit se…) vagy a játék készítői törekednek arra, hogy jobb ruhákat hozzanak létre. De az új kiegészítővel is számos új holmi érkezik majd, és alig várom, hogy átböngészhessem őket.

7. Új karrierek

Nagyon sokszor történt már meg velem, hogy ahogy egyre többet és többet játszottam, egyre inkább meguntam az egyes karrierlehetőségeket. Na nem mintha a Sims 4 nem próbálkozna ebben is megújulni, hiszen ott a Get to work kiegészítő, de mindig örülök, ha új karrierek jelennek meg a játékban. Mert ezek mindig sok újdonságot rejtenek magukban, és szívesen kipróbálnám őket.

De persze ez csak egy kis része annak a sok jóságnak, ami ránk vár majd novembertől. Én már nagyon várom, és remélem ti is! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.