Sims Medieval – update!

Konkrétan leesett állal konstatáltam a hírt, hogy több mint négy (!) év után a számomra legkedvesebb Sims játék, a Sims Medieval új frissítést kapott. Hogy mit tartalmaz? Az Olvasás folytatása mögött kiderül!

A Sims mostohagyermeke, avagy egy kis kitekintés

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a Sims Medieval az EA/Maxis és a The Sims sorozat mostohagyermeke. Az egyetlen árva kiegészítő után az EA bukásnak könyvelte el a középkori szériát, így le is mondott annak további fejlesztéséről, ezért a 2.0.113 patch óta semmilyen kiegészítőt, patchet és frissítést nem kapott a játék. Ez akkor sem változott, amikor kiderült, hogy a Launcher- és maga a játék – nem igazán kompatibilis az egyre inkább elterjedt Windows 8-cal. (Értsd: a játék nem indul el. Eme tényt kisebb infarktussal és sűrű káromkodás közepette vettem tudomásul, mikor a vadiúj, csak Windows 8-cal kompatibilis laptopomra igyekeztem felimádkozni… amelyet többek között azért szereztem be, hogy egy jó gépen, szép grafikával tudjak képeket csinálni a történetemhez.) Hiába a sok játékos panasza, az EA-nál sajnos süket fülekre találtak.

De mit is tartalmaz a frissítés?

Ezért is dobbant nagyot a szívem, amikor Lexy értesített a hírről, majd írásos bizonyítékot is találtam rá, amikor Barrie Tingle a Maxistól bejelentette a frissítést.

Az újítás lényege, hogy innentől kezdve Nem a Pirates&Nobles ikonnal, hanem a rendes Sims Medieval ikonnal nyitható meg a játék, a Launcher pedig eltűnik, kiküszöbölve ezzel a Windows 8-nál jelentkező problémát.

Egyelőre ennyit tudhatunk a frissítésről. Némi csalódottságot érzek, hiszen ezt a problémát a leleményes modderek már évekkel az EA előtt siekresen orvosolták az Ultimate fix moddal, amely innen szerezhető meg.

Én a magam részéről még nem merem telepíteni a hivatalos frissítést, nehogy összekavarjon valamit az egyedi tartalmaimmal (és a már meglévő ultimate fixszel, ugyebár.) Ugyanakkor örvendetes, hogy az EA végre reagált a játékosok kérésére –még  ha évekkel később is tette is, de azután, hogy hivatalosan már lemondott bármilyen jellegű frissítésről –, s ezzel arra is felcsillant a remény, hogy ezt a frissítést akár újabbak is követhetik a jövőben. Ki tudja, talán még fel is támadhat hamvaiból a kedvenc játékom? 🙂 (Sajnos sok esélyt nem látok rá, de hátha mégis.)

Ha letöltötted a frissítést, kérlek, oszd meg velünk a tapasztalataidat vele kapcsolatban! Kommenteket továbbra is szeretettel várunk.

Forrás

Sims Medieval – update!” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. rage szerint:

    A jó hír, hogy nem csak Windows 8, hanem Windows 10 alatt is működik (beleértve a cheateket is 🙂 )

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.