CAS mod – Sims 2

Aki Sims 2-vel játszik, bizonyára szembesült már azzal a problémával, hogy bizonyos részei – például a CAS – nem úgy jelennek meg a mai, modernebb monitorokon. Ennek oka egyszerű: a játék 4:3-as képarányra van tervezve.

Én magam is tapasztaltam, hogy emiatt nem megfelelő a játék elrendezése, és ez néha problémát jelenthet. Szerencsére van rá megoldás, többek között Lena remek modja, amellyel helyrehozható a szétcsúszott CAS. Ennek használatát, a továbbkattintás után olvashatjátok. 🙂

Szerencsémre az egyik kedvenc saját karakterem, Jamal, rendelkezésemre állt, és az alábbi képeken azt láthatjátok, hogy mégis mire jó pontosan ez a mod. Látható, hogy a kezelőfelület kevésbé, vagy éppen egyáltalán nem lóg bele az épp szerkesztett simbe. Bár nem tűnik nagy változásnak, de valójában igencsak sokat hozzáad a játékélményhez, ha megfelelően tudjuk szerkeszteni simjeinket.

Tehát mire is van szükségünk? Először is ERRŐL a linkről, be kell szereznünk a megfelelő fájlt.

Válasszuk ki, hogy a Házi kedvenc (Pets) kiegészítő nélkül, vagy azzal szeretnénk letölteni a modot. A lehetőségek közül válasszuk ki a nekünk megfelelőt, és töltsük le a gépünkre. (Én az Ultimate Collection-höz a With Pets verziót választottam.) Ez a mod gyakorlatilag egy javított kamerát tartalmaz. Ezt kell belepakolnunk a játékba.

Keressük meg a Dokumentumok…/EA Games…/The Sims 2…/Cameras mappát, és keressük meg a CASCamera nevű txt fájlt. Érdemes ezt elmenteni a gépünkre, végszükség esetére. Majd ennek helyére másoljuk be a korábban letöltött új kameránkat, amely szintén CASCamera névre hallgat.

Ha ez megvan, igazából el is készültünk. Lépjünk be a játékba, és máris megfelelően jelenik meg a CAS menü.

Fontos! A mod 1366×768 képarányra van beállítva, de a + és – jelekkel lehet korrigálni a megfelelő látványért, más képarányok használatánál is.

Remélem, tudtam segíteni ezzel a kis moddal, és ha bármi kérdésetek van, írjatok bátran! 🙂

Mentés