Egyedi tartalmak telepítése – Sims 3

Figyelem: Ha a letöltött tartalom, zip, rar, vagy egyéb tömörített fájlkiterjesztéssel rendelkezik, először ki kell tömöríteni! Ajánlom az ingyenes WinRAR programot, amit INNEN tudtok letölteni! 🙂

Mielőtt bármit telepítenénk, játékunkat letöltésekre alkalmassá kell tennünk. Ehhez nem kell mást tenni, mint készítsünk egy Mods nevű mappát a Documents\Electronic Arts\The Sims 3 mappán belül. Majd ezen belül készítsünk még két mappát: Overrides és Packages névvel. Ezen kívül még szükségünk lesz a Resources.cfg fájlra is, amelyet ITT tudtok letölteni, ezt tegyük a Mods mappába. Ezek szükségesek a továbbiakban, szóval figyeljünk, hogy egyiktől se szabaduljunk meg véletlenségből!

A Sims 3-ban alapvetően kétfajta fájl létezik. Az egyik a .package, amelyeket a Documents\Electronic Arts\The Sims 3\Mods\Packages mappába kell tennünk.

A másik a .Sims3Pack fájl, amelyet két kattintással, a Launcheren keresztül tudunk telepíteni.

Amennyiben default replacementet töltünk le, tehetjük az Overrides mappába is (én nem tapasztaltam különbséget, ha ugyanúgy a Packages-be tettem, szóval ez nem kötelező).

Végezetül, ha esetleg nem találnátok a katalógusban a letöltött tárgyat, figyeljetek rá, hogy a szűrésnél a kis végtelen jel legyen beállítva, hogy minden tartalmat láthassatok, vagy a csillag jel, hogy csak az egyedi tartalmak jelenjenek meg.

Ha bármi kérdésetek, problémátok lenne, bátran komizzatok ide, vagy a Segíthetünk? oldalra! :)