Hogyan pózolj Sims 4-ben?

Nem olyan régen azt vettem a fejembe, hogy kipróbálom, miként lehet a simeket a Sims 4-ben pózolásra bírni. Jó pár tutorialt elolvastam és kipróbáltam, aztán rájöttem, hogy igazából nem is annyira nehéz. Úgyhogy ebben a tippben most bemutatom, hogyan is szerezhetitek be a Sims 4-hez használható Pose Playert, mire kell odafigyelni a pózok letöltésénél, valamint hogy egyáltalán, hogyan is lehet használni mindezeket. Tartsatok velem! 🙂

Amire először is szükségünk lesz, az maga a Pose Player. Ezt INNEN tudjátok letölteni. Ha ez megvan, két fájlt találtok majd a letöltött mappában.

Csomagoljátok ki, aztán akárcsak a többi egyedi tartalmat, tegyétek be a kicsomagolt fájlokat a Dokumentumok/Electronic Arts/The Sims 4/Mods mappába.

Figyelem! Mind a két fájlra szükség lesz, úgyhogy győződjetek meg róla, hogy mind a kettőt bemásoltátok.

Így a Pose Player már el lett helyezve a játékban, de ahhoz, hogy használatba is vehessük, előbb pózokra is szükségünk lesz. Az interneten számos szuper pózzal találkozhattok, nyugodtan szerezzétek be a kedvetekre valót.

A pózok package fájljait szintén a Dokumentumok/Electronic Arts/The Sims 4/Mods mappába helyezzétek el, de ha szeretnétek rendet tartani, egy Pózok almappát nyugodtan létrehozhattok itt, így biztos nem keverednek el.

Néhány pózhoz kiegészítők is tartoznak. Ezeket kicsomagolás után szintén másoljátok be a Mods mappába, vagy akár egy erre kialakított külön almappába a Mods mappán belül. Mert éljen a rendezettség.

Amikor pózokat töltötök le, figyeljetek arra, hogy valahol fel legyen tüntetve, hogy a póz használható a pose playerrel, mert csak így tudjátok azt a PP-vel használni!

(A legtöbb pózt a CAS-ban is használhatjátok. Ez esetben a póz mindig egy tulajdonságot ír felül, de minden pózcsomagnál fel van tüntetve, hogy pontosan melyiket.)

Ha már pózokat is szereztetek, indulhat az izgalmas része a dolognak: használni azokat.

A játék megnyitása után először is engedélyezni kell a Script Modok, valamint az egyedi tartalmak használatát. Ezt a Beállításokban tehetitek meg. Egyszerűen csak pipáljátok be a megfelelő lehetőségeket, majd Apply Changes. Ha ez megvan, először indítsátok újra a játékot, majd lépjetek be egy családhoz.

A Sims 4 esetében a Pose Player nem egy tárgy, mint a Sims 3-nál, hanem a simre kattintva, opcióként jelenik meg. Egészen pontosan két lehetőség közül választhattok.

Első a Pose by Name lehetőség. Ha ezt választjuk, az alábbi ablak ugrik fel.

A megfelelő helyre be kell írnunk a használt póz kódját, majd a pipára kattintva simünk azonnal felveszi a kívánt pozíciót. Ráadásul az ingame animációkat is elő lehet hívni vele. Egy nagyszerű listát tölthettek le szintén INNEN. Csak be kell másolni a választott animáció kódját, és tádáá! Simünk azonnal egy bizonyos animációt fog ismételni mindaddig, amíg le nem állítjuk.

A másik a lehetőség a Pose by Pack. Ezt kiválasztva a következő ablakkal találkozhatunk.

Itt felsorolva találhatjuk az összes letöltött pózcsomagunkat. Mivel nekem még csak egyetlen pózcsomagot tartalmaz szerény gyűjteményem, így csak egy darabot láthatunk. Válasszuk ki az itt felsorolt csomagok közül a nekünk megfelelőt.

Ekkor felsorolva láthatjuk az összes pózt, amelyet a csomag tartalmaz. Egyszerűen válasszuk ki a nekünk megfelelőt, kattintsunk rá, majd láthatjuk, ahogy simünk azonnal felvette a kiválasztott pózt.

Néhány pózcsomag esetében az ALL IN ONE lehetőség is megtalálható.

Ezt kiválasztva a pózokat sorozatban láthatjuk. Csak egyszerűen állítsuk le a játékot, ha megfelelő pózt találtunk, és indulhat is a fotózás.

Ugye, hogy nem volt túl bonyolult? 🙂 De ha további kérdésetek lenne, ne habozzatok feltenni. 🙂

Mentés