Nyitott szomszédság Sims 2-ben

Bár alapesetben a Sims 2-es szomszédságok nem túl látványosak, néhány egyszerű trükkel mégis könnyen és gyorsan igazán szép látványt varázsolhatunk magunknak. Ehhez nem kell mást tenni, mint beállítani egy-két dolgot, és használatba venni egy kódot, valamint igény esetén egy modot. Ha kíváncsiak vagytok, kattintsatok tovább! 🙂

Az első, és legfontosabb dolog, hogy átállítsuk a látótávolságot. Ezt a Beállításokon belül a Játékbeállítások gombra kattintva érhetitek el. A játék alapesetben Közepes  értékre van állítva, de ha mi azt szeretnénk, hogy ne homályosodjon vagy tűnjön el a dekoráció, válasszuk a Látótávolság – Ki lehetőséget.

Viszont figyeljünk oda arra, hogy engedélyezzük a Játékbeállításban a dekorációkat, mert csak ekkor lesznek azok láthatóak a játékban!

Ha ezzel végeztünk, a következő lépés a Látkép beállítása. Négy lehetőség közül választhatunk, és bár a Nagyon nagy is csábítónak tűnik, ha a uintProp lotSkirtSizeIncrease 120 kódot alkalmazzuk, még látványosabb lesz az eredmény.

Ezzel a kóddal gyakorlatilag egy nagyobb látképet választunk ki, de a Beállításokban bármikor átkattinthatunk a nekünk megfelelőre. A kódot szomszédságnézetben érdemes beírni. Ha pedig a szomszédság dekoráló fákat szeretnénk kicsit feljavítani, hogy teleknézetből is szebbek legyenek, használjuk a boolprop dontMergeNHFlora false csaláskódot.

Ezzel gyakorlatilag készen is vagyunk, de ha még szebbé szeretnénk varázsolni a szomszédságunkat, akkor EZ a mod lesz a megfelelő választás. A skyFix modot egyszerűen töltsük le, és másoljuk be a játékunk Downloads mappájába. (Én az Ultimate Collectionhöz az EP6+ verziót választottam.) Ennek segítségével a szomszédságban sokkal részletgazdagabb lesz az égbolt. (Ennek pontos használatáról egy későbbi tippben még olvashattok. 🙂 )

Ha ezzel megvagyunk, akkor már tényleg csak az van hátra, hogy kiélvezzük az új lehetőségeket. Ráadásul számos helyről tölthetünk le dekorációkat a szomszédságba, amelyek ezentúl teljes pompájukban jelennek majd meg. Úgyhogy bátran böngészhettek, és tegyétek igazán egyedivé és gyönyörűvé az új Sims 2-es szomszédságotokat. 🙂

Ha bármi kérdésetek van, hagyjatok egy kommentet odalent, vagy akár a chaten. 🙂

Forrás