Ötletek házépítéshez

Szerintem sokan vagyunk úgy, hogy szeretnénk szép házakat építeni, akármelyik játékban, azonban nem mindig van hozzá ötlet, ihlet. Ha egy kicsit élethűbb házakat szeretnénk létrehozni, mint az unalmas “kockaházak”, mindenképpen érdemes belelesni a mai tippbe, ahol olyan oldalakat / forrásokat gyűjtöttem össze, amik mindenképpen segítségünkre lehetnek. 🙂

Házterves oldalak

Amihez a legsűrűbben nyúlok, az egy viszonylag evidens dolog. Ugyanis tervrajzok alapján viszonylag egyszerű házat építeni, nemde? Szerencsére az internet bugyraiban jócskán találhatunk ilyen témájú oldalakat.

Most éppen a houseplans.com használatát fogom bemutatni, de a többi ilyen témájú oldal is nagyon hasonlóan működik. Szűrhetjük a házterveket stílus, szobák száma, emelet, méret, meg mindenféle egyéb jellemzők alapján. Ha megtetszik az egyik házikó, csak kattintsunk rá, és látni fogunk további látványterveket, meg persze magát a tervrajzot. Már nincs is más dolgunk, minthogy az alaprajzot “lefordítsuk” sims-beli kockákra.

Általában ez úgy néz ki, hogy az ablakok / ajtók 1 kockák, a többi falrészt pedig szemmértékre számoljuk ki. Persze, nem feltétlenül muszáj ragaszkodnunk a tervhez, ha valamelyik szoba túl kicsi lenne, nagyítsunk rajta, vagy rendezzük át a falakat!

Google továbbra is a barátunk

A való életből nem csak a házak külsejére, hanem akár belső berendezésre is meríthetünk ihletet, és hát legegyszerűbben hogyan kereshetünk rá ilyen képekre? Na igen, Google barátunk segítségével. Csupán írjuk be, hogy milyen stílusról szeretnénk ihletadó képeket keresni, és máris szemügyre vehetünk egy csomó hasznos találatot.

A Google mellett egy másik népszerű képkereső oldal a Pinterest. Ugyan a találatokat csak akkor tudjuk szemügyre venni, ha mi is rendelkezünk saját Pinteresttel (ezt a koncepciót a mai napig nem értem, de most tekintsünk el tőle), de a megfelelő szavakra rákeresve itt is rengetek releváns képet kaphatunk eredményül.

Én is sűrűn merítek ilyen képekből, egy korábbi építkezős videómban is a “small modern” ház keresés eredményeként jött ki egy hasonló kép, mint amit végül megalkottam!

Járjunk nyitott szemmel

Lehet, hogy ez kicsit közhelyesen fog hangozni, de a való életből is bőven lehet ihletet meríteni. Ha járunk valahol, tartsuk nyitva a szemünket, hátha rábukkanunk egy érdekes építészeti megoldásra, vagy egy csinos kis megsimsesíthető házra! 🙂

  • Lee Bradley

    Én a ruhákkal vagyok úgy, hogy állandóan az jut eszembe, ez vagy az a ruha hogy nézne ki Simsben..:)