Sims 2 fekete négyzet árnyék eltüntetése

Aki viszonylag erősebb gépen használja a Sims 2-t, bizonyára találkozott már azzal a problémával, hogy a simek árnyéka egy nagy, fekete kockává változik, ami türelmesen követi simünket, bármerre is jár. Ennek oka főként az, hogy a Sims 2 már régi játék, és az új videokártyákkal nem egészen barátságos a viszonya. De szerencsére ennek megoldására is van pár tippünk, úgyhogy ha szeretnétek megszabadulni azoktól a bosszantó, fekete négyzetektől, mindenképpen olvassatok tovább. 🙂

A négyzetek eltüntetésére igazából nem is egy megoldás létezik, de kezdjünk talán a legalapvetőbbel és legegyszerűbbel. Ha a Grafika- és teljesítmény beállításokban az Árnyékokat átállítjuk Közepesre, a ronda kockák máris eltűntek.

Ugyanezt a hatást érhetjük el a boolProp simShadows (True/False) kód használatával. Nyissuk meg a kódablakot a Ctrl+Shift+C billentyűkombinációval, majd pötyögjük be a kódot a „False” végződéssel, és máris megoldódott a probléma.

Jómagam sokáig éltem ezzel a megoldással, ugyanakkor azt tapasztaltam, hogy ezek használatával nem csak a kockák, de a simek minden árnyéka eltűnik. Magához a játékhoz nem volt rá szükségem, de ha szép képeket akartam készíteni, akkor azért szükségem lett volna a simek árnyékára is. Nagy szerencsémre, simNopke több mint egy évvel ezelőtt egy fantasztikus modot alkotott meg, amivel egyszerre tűnhetnek el a fekete négyzetek, és láthatóvá válnak az árnyékok is.

A  Sim Shadow Fix modot ERRE A LINKRE kattintva érhetitek el. A modnak három verziója létezik, de az egyetlen különbség köztük az árnyék színében fedezhető fel. Ha valaki csak lágy árnyékokat szeretne, a 0.2-es verzió lesz a megfelelő. A sötétebb tónusokat a 0.3-as vagy a 0.4-es verzióval használhatjuk. Válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbbet, majd töltsük le.

Forrás: http://simnopke.tumblr.com/post/136184612377/sim-shadow-fix

A letöltött package fájlt a már jól ismert helyre kell másolnunk: Dokumentumok…/EA Games…/The Sims 2…/Downloads…

Ezzel gyakorlatilag készen is vagyunk, de figyeljünk arra, hogyha a Grafika- és teljesítmény beállításokban vagy a fentebb említett kóddal már kikapcsoltuk az árnyékokat, akkor mindenképpen kapcsoljuk azokat vissza. Hiszen azok az árnyék eltüntetési módszerek a most már megjavított árnyékainkra is hatással vannak.

Remélem ez a mod sokatok számára éppolyan hasznos lesz, mint nekem, és ha bármi további kérdésetek van, ne habozzatok feltenni. 🙂