Sims 2 – Házak és simek egyszerű telepítése

Szerintem mindenki telepített már Sims2Pack típusú fájlokat, amiket az alap, játékkal jövő telepítővel tett meg, viszont ez telepítés közben nem sok lehetőséget adott. Bevallom, hogy én nagyon allergiás vagyok a jöttment letöltésekre, azokra, amik házakkal, vagy simekkel akarva-akaratlanul települnek a játékba. Szeretem, ha szépen rendben van a letöltések mappám (hát így is elég nagy, nem hiányzik, hogy még káosz is uralkodjon benne XD). Régebben mindig hosszas bogarászás és törölgetés után sikerült az ily módon bekerült nem kívánt tartalmakat eltávolítani. Kerestem valami olyan opciót, amivel meg tudom szabni, hogy mit akarok az ilyen „telepítős” fájlok tartalmából beletenni a játékomba. Ekkor bukkantam rá a Clean Installerre.

A programot a ModTheSims-ről tudjátok letölteni, ezen a linken. Egy egyszerű telepítés után már használhatóvá válik a program. Ha sikerült feltelepíteni, láthatjuk, hogy hozzátársította magát a Sims2Pack típusú fájlokhoz, szuper 😀

Na, most nem kell mást tennünk, minthogy megnyitjuk az adott fájlt, két kattintással. Ekkor felugrik egy ilyen kis aranyos ablak, ahol láthatjuk, hogy miket tartalmaz a kis telepítendő fájl.

A példa esetünkben is láthatjuk, hogy több egyedi tartalom is helyet kapott ezen a telken. A második oszlopban láthatjuk, hogy milyen típusú a dolog (pl: object = tárgy, wallpaper = tapéta, stb.) A pipák kivevésével tudjuk kitörölni a telepítésből ezeket a fájlokat. Ha valamit pirossal jelöl a program, az azt jelenti, hogy az egy mod/hack. Sajnos megesik, hogy amikor a játékban becsomagoljuk a telket, hozzácsapódik egy hack. Ezek mellől mindenképp vegyük ki a pipát! A legfelső sor az mindig maga a telek, vagy a sim. Akár emellől is kivehetjük a pipát, ha esetleg csak az egyedi tartalmait szeretnénk telepíteni, de magát a telket/simet nem.

Látjátok a négy kis ikonkát a jobb oldalon? Feléjük húzva az egeret, tájékoztatást kapunk, hogy mire jók:
Csillagocska: Kipipálja az összes sort
Házikó: Mindenhonnan kiveszi a pipát, kivéve a telekről magáról
Házikó és kis család: Csak a telket és a benne élő simeket választja ki (ha olyan telket telepítünk, ahol élnek simek – bár nem javaslom, hogy ilyet telepítsünk, mert a játék nem annyira szereti)
Mínuszjel és csillagocska: Mindent kiválaszt, kivéve a hackeket (mint feljebb írtam, a hackek mellől ajánlatos kivenni a pipát)

Ha mindent beállítottunk, nyomjunk az Install gombra. Ekkor felugrik egy ablak, ahol meg kell adni, hogy hová szeretnénk telepíteni a dolgot. Akinek lemezes/egyenként telepítgetős verziója van, ott általában jól be szokott lenni állítva ez a hely, azonban aki Ultimate Collectionnel rendelkezik, annak lehetséges, hogy ki kell választania a megfelelő helyet. Ez nem más, mint a Teleport nevezetű mappa, amelyet a Dokumentumok/EA Games/The Sims 2 (vagy The Sims 2 Ultimate Collection) mappában találtok. Vegyük ki a pipát a Default installation mellől, és a Select installation folder melletti kis legördülő menüben állítsuk be a megfelelő mappát.

Ha minden szuper, bökjünk az Install gombra. Ha mindent jól csináltunk, kapunk egy üzit arról, hogy sikeres volt a telepítés. Ezt leokézhatjuk, és örülhetünk sikerünknek!

Ha bármi kérdésetek lenne, nyugodtan komizzatok! 🙂

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés