Sims 4 új kiegészítő – Helyzetjelentés

Egyre több és több kósza pletyka lát napvilágot a legújabb kiegészítőről a Sims Community oldalán, úgyhogy gyors helyzetjelentés következik a jelenlegi információkról. Aztán, hogy végül mindez beigazolódik-e már csakis a Sims készítőin múlik.

Állítólag a következő nagy kiegészítő egy városos kiegészítő lesz, amit egyelőre City Life néven emlegetnek, ám mivel eddig minden kiegészítő neve a „Get (to) valami” mintájára épült, részemről ezt még elég bizonytalan lábakon álló infónak tekintem.

Hogy miről is van szó pontosan?

  • Apartmanokról és új építési lehetőségekről
  • Új ételekről
  • Új karrierről
  • Új szórakozási lehetőségekről
  • Zenekarokról

Továbbkattintás után pedig mindezekről bővebben is olvashattok.

Ha már városos kiegészítő, elméletileg megjelennek majd az apartmanok, ráadásul külön telek típust is kapnak, valamint penthouse-ok is elérhetővé válnak. Viszont, ha ez valóban igaz, akkor már csak az a kérdés maradt, hogy vajon a Sims 2 féle ténylegesen apartmanszerű lakások jelennek-e meg, ahová több család is beköltöztethető, vagy a Sims 3 féle egy-házban-csak-egy-aktív-háztartás téma felé mennek el. Bár az is lehet, hogy teljesen új megoldást kapunk végül.

Valamint ez a kép is felkerült az internetre, amiből sokan arra következtetnek, hogy az új kiegészítővel lehetőség nyílik arra, hogy az épületek tetejére építkezhessünk, vagy legalábbis bizonyos apartmanok és penthouse-ok ilyen módon is elérhetőek lesznek.

Az új kiegészítővel előreláthatólag több új személyiségjegy is érkezik majd, bár ezekről sok újat még nem lehet tudni. De feltételezem az új opciókhoz kapcsolódnak majd.

Az eddigi NJK-k mellé ráadásul elvileg kapunk majd még egy adagot, a turistákat, akik a townie-khoz hasonló módon járkálnak majd a városban, kisebb csoportba verbuválódva, és előszeretettel selfie-ket készítve – már ha nem épp a térképet elemezgetik majd. (Plusz részemről nagyon boldog lennék, ha ez egy teljesen új, akár utazós/világlátós kiegészítő előfutára lenne…)

Megjelenik majd az indiai kaja is, mint újfajta étel a játékban, aminek a főzési fortélyait simjeink elsajátíthatják majd, ráadásul olyan infó is napvilágra került, hogy újra megjelenik a sushi is. Ha ezen a vonalon továbbgondolkodunk, akár többféle, nemzetekhez kapcsolódó étel is helyet kaphat az új kiegészítőben. Sőt, ha ezek az infók igazak, és valakinek megvan a Dine Out kiegészítő, akár autentikus indiai éttermeket vagy kínai éttermet is nyithat majd a játékban, ami az abszolút menő kategória!

Karrier fronton a politika karriert emlegetik a kiszivárogtatott információkban, ami akár helytálló is lehet, hiszen eddig minden Sims szériában találkozhattunk ezzel, tehát épp itt az ideje, hogy a Sims 4 is előhozakodjon ezzel a karrierlehetőséggel.

Ami a szórakozást illeti, egyelőre a kosárlabdáról és kulturális fesztiválokról esett egy-egy szó. Utóbbiról nekem a Sims 3 Évszakok kiegészítőjével megjelent fesztiváljai jutottak eszembe, bár mivel Évszakos kiegészítő a Sims 4-ben még nem jelent meg (amire részemről már mióta várok…), gondolom nem évszakok szerinti bontásban találkozhatunk ezzel a lehetőséggel, de mindenképpen kíváncsi leszek rá.

Ami még nagy újítás lehet, az az új zenekar rendszer, ami a Get Together féle klub rendszerre fog hasonlítani, bár amennyiben ezzel az újítással nem készülnek el időben, meglehet, hogy csak egy későbbi kisebb kiegészítőben vagy csomagban fog megjelenni majd. Erre azért vagyok különösen kíváncsi, mert a Sims 3 féle zenekarok nem lettek a kedvenceim, úgyhogy hátha valami különleges újítást hoznak.

Ide kapcsolódik a Grim’s Ghoulish Guitar is, amiről a Facebook oldalunkon ejtettünk pár szót. Elméletben ez a zenekar rendszerhez kapcsolódott volna, mint jutalom, ám úgy tűnik, a készítők még egy ennél is jobb jutalmat találtak ki a játékba. Kíváncsian várom, mi lehet az!

Mit gondoltok? Várjátok már?

Mentés

Mentés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.