Dine Out tipp – Étterem vásárlása és építése

A Dine Out kiegészítővel simjeink étterem vezetésébe kezdhetnek. Akár vásárolnak egy már kész vendéglőt, akár saját maguk építenek fel egy teljesen új helyet, néhány dologra oda kell figyelnünk. Vegyük sorra most ezeket, hogy megtudjuk, hogyan válhat simünk étteremtulajdonossá.

Ahhoz, hogy simünk irányíthasson egy éttermet, először is vásárolnia kell egyet. Ha elég simoleon áll a háztartás rendelkezésére, bele is vághatnak. A jobb alsó sarokban található Owned Business gombra kattintva kiválaszthatjuk a Buy a restaurant lehetőséget.

Ezután eldönthetjük, hogy már egy kész éttermet szeretnénk-e vásárolni, vagy mi magunk szeretnénk megépíteni azt. Ha tehát ezt eldöntöttük nincs más hátra, mint megvásárolni a kiválasztott telket.

A Sims 4-ben – eltérve a korábbi szériáktól – az étterem vezetését egy másik költségvetésből kell kezelnünk. A saját háztartásunk vagyonából kell az étterem számára simoleont adni, és ezt bármennyi alkalommal megtehetjük. Mint ahogy arra is lehetőség van, hogy a később nyereséges étterem profitját, visszaadjuk a háztartásnak. Kezdetben a játék 10.000 simoleont ad lehetőségnek, mint első utalás, de ezt megváltoztathatjuk. Érdemes lehet akár ennél többel is kezdeni az építkezést.

Ahhoz, hogy egy étterem működni tudjon, szükség van bizonyos berendezési tárgyakra, amik nélkül nem tudunk megnyitni. Ezeket már egy korábbi tippben összefoglaltuk, de a játék is jelzi nekünk, hogy mikre lesz szükségünk.

Ha az építkezés/berendezés közben elfogy a rendelkezésre álló simoleon, egyszerűen visszaléphetünk a háztartáshoz, ahol továbbra is összespórolhatunk további összegeket, amiket később az étterem rendelkezésére bocsáthatunk.