Minta lelőhelyek egyedi tartalom készítéshez

Mai tippem egy kis kiegészítés lesz a korábban bemutatott átszínezős tipphez. Ugyanis szuper minták lelőhelyeit gyűjtöttem ma össze, amiket szabadon felhasználhattok átszínezéseitek során, hiszen ingyenesen letölthetőek és egyszerűen használhatóak. Azonban természetesen nem csak tárgyak átszínezéséhez, hanem bármilyen egyedi tartalom készítéshez jól jöhetnek – hiszen számíthattok még egyéb tippekre, akár más játékokhoz is! 🙂

Colourlovers

Nem tagadom, hogy az egyik kedvenc mintalelőhelyem ez az oldal, hiszen rengeteg féle és fajta minta közül válogathatunk, ráadásul magunknak is színezhetünk mintát! Emellett fontos szempont, hogy a minta részletek egymás mellé illeszkednek, így “végteleníthetjük” mintánkat (erről bővebben lejjebb).

Ez a kinyert mintadarabka

Az oldalon több szempont szerint is kereshetünk, megnézhetjük a legkedveltebb mintákat, vagy akár kulcsszavakat beírva is válogathatunk. Ha rámegyünk egy mintára, és jobb klikkelünk rá, lesz egy olyan opció, hogy háttérkép megjelenítése – ezt lementve kapjuk meg a minta részletet.

A Color This Pattern gombra nyomva pedig egy szerkesztőfelületet kapunk, ahol magunk kedvére színezhetjük a mintát (amelyet a végén szintén jobb klikk – háttérkép megjelenítése után menthetünk le magunknak).

Backgroundlabs

Bár korántsem rendelkezik olyan választékkal, mint a Colourlovers, néhány igen cuki mintát találhatunk itt is (aki ismerős a tumblrömön, innen van a minta a fantasztikus “polka dot projekthez”).

A mintát úgy menthetjük le, hogy rákattintva kiválasztjuk a Download gombot, ezzel letöltjük a fájlokat. (Vagy néhány esetben a Download gomb feletti linkre kattintva akár szettben is le tudjuk tölteni a mintát, ha van többféle változata.)

Freepik

Nemrég fedeztem fel ezt az oldalt, és nagyon széles választékban lehet szuper mintákat találni rajta. Az egyetlen nehézség, hogy a vektoros minták megnyitásához (.eps, vagy .ai fájlokat lehet letölteni) valami olyan program kell, amely tudja kezelni ezeket (Adobe Illustrator, Inkscape). A mintákra rákattintva a free download gombra kattintva szerezhetjük meg őket.

Végtelenített minta létrehozása

És egy apró Photoshop trükk a végére, ugyanis pár kattintással a minta részletekből végtelenített mintát hozhatunk létre, amelyet ezután a Pattern Stamp (Mintázat Bélyegző) nevezetű eszközzel bárhova bármekkora méretben festegethetünk.

Nyissuk meg a kis mintácskát, majd Edit…/Define pattern (Szerkesztés…/Mintázat meghatározása). Adjunk neki valami szép nevet (vagy ne), én általában csak hagyom a fájlnevét. És készen is van! Az előbb említett Pattern Stamp (Mintázat Bélyegző) eszközön ezután már ki tudjuk választani a mintát, és tudunk vele összevissza pacsmagolni.

Remélem hasznos volt ez a kis tipp, és bátran vetitek magatok bele a minták világába, és az átszínezgetésekbe! Ha bármi kérdésetek lenne, várom komiban! 🙂

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés