Sims 3 – Master Controller bemutatása

A Sims 3-hoz készült egyik leghasznosabb és legkiterjedtebb opciókkal rendelkező mod a Master Controller. Ténylegesen rengeteg dolgot csinálhatunk vele, így hát tervezünk megosztani néhány tippet és trükköt ezzel a moddal kapcsolatban. Na de ácsi! Mi a szösz ez, honnan lehet letölteni, és hogyan kell telepíteni? A mai tipp pont erről szól! Katt a folytatásra! 😉

A Master Controller nem más, mint egy mod, amivel rengeteg mindent lehet beállítani a játékon belül, akár a simekről, akár a háztartásról, akár a városról, vagy akár csak simán a játékmenetről legyen szó. Hát, igazából, ez így elég ködösen hangzik. XD A lényeg, hogy nagyon sok opciója van, és nagyon sok mindent megbizgerálhatunk vele. Most csak néhány alapvető dolgot fogok bemutatni belőle.

Először is: a Master Controllert innen tudjátok letölteni. Ahogy látható elég sok féle-fajta verziója van. Nagyon fontos, hogy azt a verziószámút töltsétek le, amilyen az alapjátékotok! Ha nem tudjátok, a launcherben tudjátok megnézni az információt.

Láthatjátok, hogy nekem 1.67 számú van, tehát nekem az 1.66-1.69 mellettit kell letöltenem. Mindenképpen töltsük le a Base-Mod nevezetűt, a többi ilyen plusz kiegészítők hozzá, de ez az alap, aminek mindenképpen meg kell lennie. Ezen kívül ajánlom az Integration-t is, mivel ennek segítségével például a sima simkészítőben is elérhetővé válnak dolgok.

A letöltött fájllal/fájlokkal nincs más dolgunk, minthogy kicsomagoljuk és bepakoljuk a Mods…/Packages mappánkba, mint ahogyan normál letöltéseknél tesszük. Ezen kívül javaslom, hogy egy cache törlést végezzünk, mielőtt elindítjuk a játékot, hogy biztosan ne okozzon problémát az új modnak (tehát a Dokumentumokon található mappán belül töröljük ki a CASPartCache, compositorCache, scriptCache, simCompositorCache és socialCache fájlokat – bővebben a cache fájlokról ebben a tippben olvashattok).

Ha elindítjuk a játékot, és belépünk egy családba, igazából akkor fogjuk látni, hogy miket tett hozzá a játékunkhoz a mod. Több helyen is megtalálhatjuk a menüt: a simünkön, csak simán a földre kattintva, a számítógépen, vagy a városházán is felbukkan az NRaas szó, rákattintva pedig a Master Controller opció. Amennyiben kiválasztjuk, felugrik a beállításokat tartalmazó ablakocska.

Már láthatjuk, hogy sok minden van itt, de a kis opciókon belül még több opciót találhatunk! Szóval, ahogyan említettem, tényleg rengeteg dologra lehet használni ezt a modot. Nyugodtan nézegessük, akár állítgassuk is, csak azért vigyázzunk, ha nem tudjuk, hogy mi mit jelent (a végén még kitörlünk valakit, aztán nem tudjuk visszahozni).

Hát ennyi lett volna a Master Controller kezdeti lépéseinek bemutatása. Ahogyan említettem, a későbbiekben még szükségünk lesz erre a modra, úgyhogy maradjatok velünk! Ha pedig kérdésetek lenne az elhangzottakkal kapcsolatban, komizzatok bátran! 🙂

Mentés

Mentés

Mentés