Sims 4 – Simteleportálás

Ma egy újabb hasznos tipp-pel érkezek, amely azoknak nyújthat sok segítséget, akik a Sims 4-et nem csak játékra használják. Már pózoltattuk a simjeinket, a következő lépés pedig, hogy mi magunk szabályozhassuk, hová tennénk őket. A Sims 4 ebből a szempontból kicsit macerásabb, mint a korábbi szériák, de persze ez sem kivitelezhetetlen. Úgyhogy lássuk! 🙂

Hogy a Sims 4-ben szabadon pakolhassuk a simeket, egy különleges egyedi tartalomra lesz szükségünk. Ezt INNEN tudjátok letölteni. És igen, ez gyakorlatilag egy páncél, de szerintem egy igencsak hasznos kis páncél. 😀

Töltsük le, majd a becsomagolt két fájlt – kicsomagolás után – helyezzük el a játékunk megfelelő mappájában:
Dokumentumok…/Electronic Arts…/The Sims 4…/Mods…
Figyeljünk rá, hogy mind a két kicsomagolt fájlt másoljuk be, különben nem fog működni! A játék beállításainál pedig ne felejtsük el engedélyezni az egyedi tartalmak, és script modok használatát. Ha pontosan szeretnétek tudni, hogy miről is van szó, lessétek meg ezt a tippet!

A letöltött kis tartalmunkat a Tárgyak (Objects) között találjuk majd meg, azon belül is a Dekorációk (Decorations), azon belül pedig az Vegyes (Miscellaneous) alkategóriában. Ára egy igencsak komoly 0 simoleon, szóval használhatjuk, akármennyit csak szeretnénk. Ráadásul a moveobjects kód nélkül is szabadon pakolhatjuk, úgyhogy ennyivel is megkönnyíti a dolgunkat. Na de hogyan is kell használni?

Helyezzük el egy nekünk megfelelő helyre, majd rákattintva, két opció közül választhatunk.

A ‘Teleport a Sim Here’ használatával azok közül a simek közül választhatunk, akik adott területen találhatóak. Például az aktív telkünk, vagy a környező házak lakói. Kiválasztás után adott sim, abbahagyva minden már megkezdett tevékenységet, a páncélszobrunk helyére kerül.
A ‘Summon a Sim to Here’ opcióval ennél jóval szélesebb körből válogathatunk. Akár másik városrészből, vagy teljesen másik területről is.

Akármelyikre is kattintunk, ezzel a könnyen kezelhető kis ablakocskával találjuk szemben magunkat. Hogy könnyebb legyen böngészni, szűrhetjük a keresést. Így láthatjuk az összes simet, csak a barátokat, a háztartás tagjait, a simünkkel romantikus kapcsolatban lévőket vagy a klubtársainkat is külön. Egyszerűen kattintsunk rá a nekünk megfelelő karakterre, és az azonnal helyet cserél a páncélszoborral.

Úgy vettem észre, hogy ha pózt is alkalmazunk, azt érdemes áthelyezés után beállítani, mert a teleportálás felülírja az akciósor elemeit. Így hiába alkalmaztunk már pózt, simünk nem fogja azt megtartani. Viszont ezzel gyakorlatilag bárhová elhelyezhetjük a kiválasztott simet, és ez nagyban megkönnyítheti a fotózást a játékban. 🙂

Remélem tudtam segíteni ezzel a kis tipp-pel, de ha bármi kérdésetek van, ne habozzatok feltenni! 🙂